x

Set atletes per davall del rècord de la prova correran en la Marató Valencia

17 novembre, 2017

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP ha presentat l’elit que estarà en l’eixida el diumenge que ve dia 19 a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a gaudir de la millor marató d’Espanya i batre nous rècords en Valencia Ciudad del Running. I amb una 10K Valencia Trinidad Alfonso que, paral·lelament, també busca millorar el nivell atlètic de la carrera.

Élite Maratón Valencia 2017

Els grans favorits de la 37a edició de la Marató Valencia ja es troben a la ciutat. Paco Borao, president de la Sociedad Deportiva Correcaminos, organitzador de la prova juntament amb l’Ajuntament de València, ha donat la benvinguda a l’elenc internacional d’atletes. “València és la vostra casa durant este cap de setmana, que esperem que siga molt satisfactori per a tots”. A més, Borao ha confessat que el diumenge 19 l’objectiu de la Marató és repetir l’Etiqueta d’Or de la IAAF, i també volem aconseguir l’Etiqueta de Bronze en 10K”.

Amb set atletes per davall del rècord de la prova que ostenta John Nzau Mwangangi des de 2015, amb un temps de 2:06:13, la primera marató d’Espanya que va ser guardonada amb l’Etiqueta d’Or de la IAAF augura grans resultats. La ciutat del running, que el passat 22 d’octubre va celebrar els rècords mundial i nacional femenins, està preparada per a veure com Emmanuel Mutai (2:03:13), Sammy Kitwara (2:04:28), Bernard Koech (2:04:53), Evans Kiplagat Chebet (2:05:31), Eliud Kiptanui (2:05:21), Aberu Kuma Lema (2:05:56) i Deribe Robi Melka (2:05:58) recorren els seus carrers amb l’objectiu d’establir nous rècords.

Élite Maratón Valencia 2017

Rachid Ben Meziane, seleccionador de l’elit, va agrair el suport a l’organització. “Estic molt content d’estar ací una altra vegada. Estem preparats per a celebrar nous rècords. Tenim un equip molt fort i anirem pel 2:05, ha afegit.

Tant Emmanuel Mutai com Sammy Kitwara i Victor Kipchirchir han assegurat estar preparats per a guanyar la 37a edició de la Marató Valencia. “Els últims quilòmetres són els més decisius i dictaran el resultat de la prova”, ha assegurat Mutai. Per la seua part, Kitwara ha declarat que “estic preparant des de maig la meua condició física per a fer la meua millor marca personal a València. Victor Kipchirchir, vencedor de la passada edició, ha aprofitat la seua intervenció per a mostrar la seua gran companyonia i esportivitat. “Si guanya un dels meus col·legues estaré content. Si guanye jo, també”, ha assegurat.

Élite Maratón Valencia 2017

L’atleta portuguesa Sara Isabel Fonseca Moreira i la bielorussa i Mazuronak Volha són les grans favorites del quadre femení d’esta nova edició de la millor marató d’Espanya. La millor marca personal d’esta última és de 2:23:54, quasi un minut per davall del millor temps de la prova aconseguit per Valary Jemeli Aiyabei l’any 2016 (2.24:48). Sara Isabel Fonseca Moreira, representant del quadre femení en la presentació, ha declarat que “competir a València és molt bo per a mi i correré amb totes les meues forces per a intentar arribar la primera a la meta”.

Élite Maratón Valencia 2017

A més, gràcies al programa Personal Best, que agrupa altres atletes de 17 països de la zona noble de la classificació de la prova, el diumenge dia 19 participaran en la Marató Valencia 2017 més de 35 maratonians preparats per a trencar la barrera de 2:20:00 en homes i de 2:45:00 en dones.

La 10K també rep els seus millors atletes

A més, la 10K València Trinidad Alfonso també té com a objectiu millorar el nivell esportiu i atlètic d’esta prova paral·lela a la Marató, amb un recorregut únic i l’objectiu d’augmentar el nivell competitiu de la prova, i aspirar a aconseguir enguany l’Etiqueta Bronze (Bronze Label) de la IAAF.

Manolo Ripollés, responsable de fons i mig fons de la Comunitat Valenciana, ha assegurat que “per a la FACV és un honor aportar el nostre xicotet gra d’arena en esta gran organització de la Marató Valencia, la millor marató d’Espanya i una de les millors del món”. “Espere que gaudim tots de la Marató i que els atletes aconseguisquen els seus registres”, ha declarar.  

Élite Maratón Valencia 2017

Juan Antonio Chiqui Pérez i Marta Esteban, els grans favorits de la 7a edició de la prova que se celebra de forma paral·lela a la Marató, auguren grans marques en la prova. “M’estic iniciant en ruta i València és la millor ciutat d’Espanya per a fer-ho. El meu objectiu és baixar de 0:28:00 en els 10.000 metres. No és fàcil, però tinc la espina i vull intentar-ho”, ha assegurat Chiqui.

Finalment, l’atleta valenciana Marta Esteban ha confessat que m’acostaré tant com siga possible a la meua marca personal de 10.000 m (0:33:15), i amb este recorregut, el bon clima que tenim i amb el públic valencià, estic segura que em quedaré prop”.

Notícies relacionades