x

Arranca la ‘Festa de la Marató’, amb més de 276.000 persones implicades en la ciutat

16 novembre, 2017

Quasi 20.000 atletes i populars inscrits en la marató més ràpida d’Espanya participaran este diumenge 19 de novembre en la 37a edició de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, juntament amb altres 8.500 corredors de la 10K Valencia Trinidad Alfonso, en la ‘Festa de la Marató’, amb una agenda repleta d’activitats en la ciutat del running que comptarà amb més de 276.000 persones implicades, sumant tots els col·lectius que participen i col·laboren en este esdeveniment de la ciutat que s’ha convertit en una cita d’àmbit internacional.

Presentación Maratón Valencia

El presentador i humorista Eugeni Alemany ha donat la benvinguda a la Festa de la Marató juntament amb Paco Borao, president de la Sociedad Deportiva Correcaminos; Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso; Javier Sáenz de Jubera, conseller delegat d’EDP; Vicente Tarancón, president de Luanvi; Luis Cort, director mèdic de la Marató; Enrique Vidal, director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i Maite Girau, regidora d’Esports i Salut de l’Ajuntament de València, entre altres autoritats, i la Fallera Major de València, amb la Cort d’Honor.

Es calcula que unes 200.000 persones estaran als carrers animant els corredors de les dos proves el diumenge al llarg del recorregut i en la zona de meta a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on hi haurà 2.000 localitats a les graderies. Altres col·lectius com el transport públic, els hotels, els comerços del centre històric o col·legis, entre d’altres, se sumen a la festa, així com la imprescindible labor dels 1.500 voluntaris que necessita la prova o els més de 500 efectius de la Policia Local de València i altres cossos de seguretat, als quals se sumen les més de 2.100 persones que treballen en l’esdeveniment durant tot el mes de noviembre.

Presentación Maratón Valencia

La Festa de la Marató ha començat de la millor manera possible. La Falla Sant Vicent de Paül-Diputada Clara Campoamor ha ambientat l’acte amb la Haka, ball que fa l’equip de rugbi dels All Blacks abans de cada partit, que va enamorar els corredors el 22 d’octubre en la Mitja Marató en el seu punt d’animació. L’animació fallera tornarà a bolcar-se este diumenge en la Festa de la Marató, amb una trentena de falles animant en els més de 210 punts d’animació del recorregut, que han fet que la millor Marató d’Espanya siga també la més animada.

Paco Borao ha assegurat que “el repte en totes les maratons és que els corredors tornen a casa sans i estalvis. Enguany, en particular, volem batre el rècord de València”. A més, ha afegit que “tenim 7 corredors amb marques inferiors al rècord de la prova i un amb 2 h 03 min”.

Per la seua part, Vicente Tarancón ha avançat que en l’estand de Luanvi “tenim 50 models diferents dissenyats especialment per a la Marató Valencia. Hem fet camisetes divertides, perquè córrer és divertit”.

Enrique Vidal, director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha sentenciat que la Marató Valencia “és un esdeveniment mundial que ajuda a projectar no solament la imatge de la Ciutat de les Arts i les Ciències, sinó també la de València”. Vidal ha afegit que “este escenari acollirà el 24 de març el Mundial de Mitja Marató”.

Presentación Maratón Valencia

Maite Girau ha recalcat que “és una prova emblemàtica amb un retorn econòmic molt important per a la ciutat”, i també ha afegit que “disposem d’un ampli dispositiu policial i sanitari per a garantir la màxima seguretat”. A més, ha remarcat que “gràcies a l’acord amb l’EMT es reforcen les línies que arriben a la zona d’eixida i hi haurà gratuïtat fins a les 16:00 h per a tots els ciutadans”. Finalment, ha agraït que el gremi dels taxistes s’haja sumat a la Festa de la Marató amb descomptes per als corredors. “Per cada euro invertit, València en guanya 3,5. Això són 13,5 milions d’euros invertits en la ciutat, ha explicat.

A continuació, Elena Tejedor ha afirmat que “fem un balanç molt positiu tant pel cens, els rècords aconseguits i l’etiqueta d’or com pel treball realitzat”. Tejedor ha afegit que la marató representa els valors de l’esforç i “hem desenvolupat campanyes de conscienciació perquè la ciutat siga conscient del que suposa la prova i se’n senta orgullosa”.

Sobre l’augment de la participació femenina en la prova, Javier Sáenz de Jubera ha posat especial èmfasi en la importància que “les dones s’integren en el món de la marató” i ha avançat que el dissabte es projectarà el documental Mujeres que corren, on es conta la història de diferents dones i els seus reptes.

El director mèdic la Marató, Luis Cort, ha confirmat que per a esta edició “s’han incrementat els serveis i els equips sanitaris” i ha afegit que “La Creu Roja ha col·laborat des del principi i porten dispositius d’altres comunitats autònomes per a tindre el major dispositiu mèdic d’atenció al corredor.”

Notícies relacionades