x

Entitat solidària

Save the Children ha sigut elegida per l’organització com l’entitat solidària oficial de la 40a edició de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP. L’ONG atén més de 1.000 xiquets, xiquetes i adolescents a la ciutat de València i l’àrea metropolitana, busca garantir l’èxit escolar d’estos adoslescents i, conseqüentment, apartar-los de la pobresa en el futur. Tot el seu treball està enfocat a recollir evidències per a generar canvis de llarg termini, presentant informes i anàlisis de la situació de la infància més vulnerable als governs i exigint canvis de legislació que permeten un canvi durador de la realitat en la qual viuen. 

Alguns dels programes de Save the Children són:

LLUITA CONTRA EL FRACÀS ESCOLAR: Programa diari de dilluns a divendres durant tot el curs escolar i també a l’estiu. Els xiquets romanen amb el nostre equip després de la jornada escolar. Inculquem als xiquets tècniques d’estudi, perquè facen els deures en espais adequats amb adults de referència i el suport que  necessiten.  

DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES SOCIALS: Temps lliure que permet millorar les seues relacions, els ensenya a no tractar-se amb violència, a crear-los valors i normes de convivència i respecte cap als altres i l’entorn, i també fomentar hàbits de vida saludable i d’higiene. 

ATENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA: Suport psicosocial a xiquets, xiquetes, adolescents i les seues famílies. Teràpia personalitzada, grupal o acompanyament educatiu. Tallers de criança positiva i educació per al suport al desenvolupament integral dels fills i filles.  

AJUDES MATERIALS: Ajudem amb material de suport i consulta per a estudis (llibres, accés a internet, joguets educatius, taules i cadires adequades, ulleres, motxilles).

Les aportacions solidàries dels corredors en la inscripció a la Marató Valencia, així com l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso amb l’acció “1€ per corredor”, per cada participant arribat a meta el pròxim 6 de desembre de 2020 serà entregat a Save the Children.

A continuació, la relació d’aportacions solidàries de les últimes edicions:

ANY EDICIÓN ENTITAT SOLIDÀRIA DESTINATÀRIA QUANTITAT APORTADA
2011 31a UNICEF 3.741 €
2012 32a CASA CARIDAD VALENCIA 10.775 €
2013 33a AVAPACE 14.549 €
2014 34a SANT JOAN DE DÉU- SERVEIS SOCIALS- 15.572 €
2015 35a FUNDACIÓ ACTIVA ESPINA BÍFIDA COMUNITAT VALENCIANA 19.947 €
2016 36a FUNDACIÓ D’AJUDA A XIQUETS I ADOLESCENTS EN RISC (ANAR) 21.929 €
2017 37a ASSOCIACIÓ ALANNA 22.783 €
2018 38a FUNDACIÓ PEQUEÑO DESEO 26.534 €
2019 39a JUEGATERAPIA 29.544 €

D’altra banda, cal destacar que són múltiples les vies mitjançant les quals es tendix la mà a la participació solidària. Així, estes són algunes de les diferents activitats que la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP vincula a favor de la seua entitat solidària:

1€ solidari per corredor arribat a meta

L’acció “1€ per finisher” duta a terme per la Fundació Trinidad Alfonso premia l’esforç de tots els atletes i populars que creuen la meta a la Ciutat de les Arts i les Ciències després de recórrer els 42.195 metres més ràpids d’Espanya en Valencia Ciudad del Running. Així, es convertix cada història i somni aconseguit en solidaritat. Així, l’entitat solidària de cada edició, en este cas Save the Children, rep 1€ per cada corredor arribat a meta.  

Minimarató Valencia MAPFRE

Esta activitat paral·lela perquè els més menuts disfruten se celebra des de 2014 per a fomentar l’atletisme des de les edats més primerenques. La Minimarató, amb el supot de la Fundació Mapfre i els Jocs Esportius Municipals, suposa una acció més d’involucració social de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP. A més de ser una activitat dirigida per als més menuts de les famílies, la inscripció a la carrera suposa una aportació de 2 € destinada a l’entitat solidària oficial.

Inscripció solidària

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP posa a la disposició de tots els corredors la possibilitat de destinar una quantitat econòmica extra de 3 €, que anirà destinada íntegrament a l’entitat solidària de l’edició.

Quilòmetre solidari

Esta acció no suposa una aportació econòmica per a l’entitat solidària, però guarda un estret vincle emocional amb la prova. La Marató València impulsa un punt d’animació en l’últim quilòmetre. Des d’ací, les persones vinculades a l’entitat agraïxen als corredors la seua solidaritat en forma d’ànims.

A part de totes estes activitats esmentades, cada edició suposa un nou repte per a l’organització de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i el desenvolupament de noves activitats i compromisos en favor de la seua entitat solidària és constant.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar