x

Les millors mitges maratons del món s’unixen per a crear el circuit SuperHalfs

11 setembre, 2019

Cinc de les millors mitgess maratons del món s’han unit per a crear els SuperHalfs, un nou circuit internacional de cinc de les millors cites en la distància. La nova aliança reunix cinc de les proves més boniques en una mateixa marca amb l’objectiu de promoure la carrera a peu, l’esport turístic i conscienciar sobre el medi ambient a partir de març de 2020, quan arrancarà esta sèrie.

SuperHalfs

S’espera que més de 100.000 persones participen en les icòniques ciutats de Lisboa, Praga, Cardiff, Copenhaguen i València. Els corredors tindran accés a una SuperRunner Experience, que inclou múltiples beneficis i inscripcions assegurades a les diferents carreres del circuit, així com dorsals especials i prioritat en la recollida de dorsals, marxandatge, passaport digital de les proves completades, una SuperMedalla en completar la sèrie i l’oportunitat de veure els seus noms inscrits al ‘Mur de la fama’.

SuperHalfs Presentación

Lisboa, Praga, Copenhaguen, Cardiff i València són cinc grans ciutats amb cinc esdeveniments mundials, triats sobre la base de la seua qualitat, popularitat, localització i les seues polítiques mediambientals i de sostenibilitat, i atracció com a capitals d’esport turístic.

Els participants dels SuperHalfs disfrutaran de les millors carreres en ciutats històriques, amb recorreguts ràpids que han albergat diversos rècords del món en la distància de 21.097,5 metres i de gran atractiu turístic en els seus circuits. Totes tenen etiquetes IAAF, i tres d’estes ciutats han acollit la celebració dels campionats mundials de mitja marató de la IAAF en els últims anys.

Una de les principals accions que es duran a terme en l’àmbit mediambiental és el compromís per reduir la seua petjada de carboni, com a part de l’objectiu global de convertir-se en les mitges maratons més sostenibles del món. Les noves sèries SuperHalfs oferixen una oportunitat única per a evolucionar com a esportistes, per a formar part d’una comunitat internacional de corredors i d’obtindre beneficis exclusius.

Els qui vulguen participar en el circuit s’hauran d’inscriure en qualsevol de les proves integrants durant l’any que ve. Després de completar la primera carrera del calendari, els participants rebran un passaport digital (SuperPassport) en el qual, després de cada carrera completada, apareixerà un segell electrònic. El termini màxim per a completar la sèrie de cinc carreres i convertir-se així en un SuperRunner serà de 36 mesos (tres anys).

Les SuperHalfs Series són necessàries, útils i complixen els objectius de les nostres ciutats, les nostres carreres i els corredors”, va afirmar Paco Borao, president de l’Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) i director de la Mitja Marató València, en la presentació d’este nou circuit a Praga (República Txeca), on es va donar a conéixer internacionalment en l’European Running Business Conference 2019 (ERBC), on s’han donat cita les principals organitzacions i federacions d’atletisme d’Europa.

Calendari SuperHalfs 2020

EDP Mitja Marató Lisboa – 22 de març de 2020

L’EDP Mitja Marató de Lisboa, una de les carreres més famoses del món, celebrarà el 30 aniversari en la pròxima edició. El seu recorregut únic, amb eixida en el pont 25 d’Abril, un clima perfecte i la seua Etiqueta Or de la IAAF atrauen cada any milers de corredors estrangers. És una de les mitges maratons més ràpides del món (va tindre el rècord del món de 2010 a 2018), i garantix la presència d’atletes d’elit del primer nivell.

Esta carrera és una fantàstica oportunitat per a córrer en una preciosa ciutat, plena d’història, amb bona gastronomia i un dels llocs més segurs a Europa.

Sportisimo Prague Half Marathon – 28 de març de 2020

La Sportisimo Prague Half Marathon, amb més de 20 anys d’antiguitat i organitzada per RunCzech, ha crescut amb el desig i la inspiració dels txecs per eixir a córrer i fer de Txèquia un lloc més feliç i saludable. I també per a consolidar la important reputació de l’atletisme en el centre d’Europa a través de la llegendària figura d’Emil Zatopek. La nostra missió ha sigut sempre portar el running a l’excel·lència: un recorregut ràpid, com va comprovar Joyciline Jepkosgei quan va batre el rècord del món l’any 2017, unes vistes que són incomparables en el món, incloent l’increïble i inspirador Castell de Praga. El seu ambient festiu la convertix en igual de popular entre corredors i espectadors, i la cura al corredor l’han portada a aconseguir l’Etiqueta Or.

Copenhagen Half Marathon – 13 de setembre 2020

Creada l’any 2015, la Copenhagen Half Marathon s’ha convertit en un referent mundial per la combinació d’un recorregut ràpid, una vibrant atmosfera nòrdica i una temperatura suau el mes de setembre, ideal per a córrer i aconseguir grans marques. L’edició de 2019 ha aconseguit el contingent màxim de corredors, que sumen 25.000 corredors de més de 100 països diferents, que buscaran les millors vistes i escenaris al llarg dels barris centrals de Copenhaguen, ple de llocs destacats i punts d’animació. La ciutat sencera es bolca per a animar els corredors i fer-los sentir que formen part d’alguna cosa més que una carrera.

Cardiff University Cardiff Half Marathon – 4 d’octubre de 2020

La Cardiff University Cardiff Half Marathon s’ha convertit en una de les carreres més grans i emocionants del Regne Unit. Plana i ràpida, travessa els llocs més emblemàtics de la ciutat, entre els quals hi ha el castell de Cardiff, el Principality Stadium, el centre històric i la badia de la ciutat. Milers d’espectadors animen els corredors en una ciutat coneguda per la passió que tenen per l’esport. Cardiff és una capital viva que oferix atraccions úniques, estadis de categoria mundial, interessants alternatives d’entreteniment, restaurants prop de la riba i parcs interminables. Esta mitja marató ha crescut de manera exponencial des de la seua primera edició en 2003, de manera que atrauen més de 27.500 corredors, així com atletes de primer nivell en categoria masculina, femenina i cadira de rodes.

Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP – 25 d’octubre de 2020

La Mitja Marató València s’ha convertit en la carrera més ràpida del món i una de les cites imperdibles durant la tardor per a corredors i atletes d’elit. La carrera ha esgotat els dorsals dos anys seguits. Les seues xifres són espectaculars: rècord del món femení, aconseguit per Joyciline Jepkosgei l’any 2017 (1h04:51) i rècord del món masculí, aconseguit per Abraham Kiptum l’any 2018 (58:18). Per sisé any consecutiu s’ha consolidat com la mitja marató més ràpida d’Espanya. La ciutat sencera es bolca amb l’esdeveniment animant als carrers i amb nombrosos punts d’animació al llarg de tot el recorregut. València no solament té un clima suau, sinó que també disposa d’un recorregut molt ràpid dissenyat per a volar.

Notícies relacionades