x

Presentació 42K

En la Marató València Trinidad Alfonso EDP trobaràs un circuit idoni (totalment pla), la temperatura perfecta (entre 12 i 17 graus) per a superar la teua marca. En una època de l’any perfecta per a la pràctica de les proves de fons i al costat de l’incomparable marc que acompanya la celebració de la prova, la Ciutat de les Arts i les Ciències, fan de la Marató València Trinidad Alfonso EDP una de les cites més destacades del panorama nacional.

En l’edició de 2019 es van batre tots els registres de temps amb la millor marca en sòl espanyol de la història, obtinguda per l’atleta Kinde Atanaw Alayew amb un temps de 2:03:51. És la marató més ràpida en sòl espanyol en categoria masculina i femenina, ja que Roza Dereje va fer un temps de 2:18:30.

En categoria nacional, quatre atletes van aconseguir la mínima per a participar en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

A més, com cada any es va tornar a superar la marca de participants inscrits en la prova amb 25.000 inscrits i una xifra de 23.000 arribats a meta.

T’esperem el pròxim 6 de desembre de 2020.

Per favor, accepta les cookies de statistics, marketing per a veure aquest element.

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP va rebre l’any 2016 la condecoració de Road Race Gold Label de la IAAF i es va confirmar com una de les millors proves en la distància dels 42.195 metres del mon, i és la primera marató espanyola que ho fa.

La Ciutat de les Arts i les Ciències serà el centre neuràlgic d’una prova que pretén ser una festa de l’esport. Tant l’eixida com l’arribada, així com les activitats paral·leles a la carrera, seran en este enclavament arquitectònic, sens dubte, un dels més espectaculars del nostre segle.

Bat la teua marca i creua les aigües del Museu de les Ciències Príncep Felipe. Els atletes aconseguiran el seu objectiu corrent, literalment, sobre l’aigua situada davant del Museu Príncep Felipe sobre una plataforma de més de 150 metres de llarga i 10 d’ampla que convertix el final en un dels més fascinants que s’haja vist mai en una marató.

HISTÒRIA DE LA MARATÓ POPULAR DE VALÈNCIA​

La història de la marató a la nostra ciutat no és una altra que la de la Marató Popular de València la primera edició de la qual es va celebrar el 29 de març de 1981, a la qual van seguir, any rere any, 29 més fins a la seua trentena celebrada en 2010. Aquesta història està estretament lligada a la Societat Esportiva Correcaminos, un dels primers clubs esportius que van abraçar l’atletisme popular a la fi dels anys 70.

El naixement d’este projecte no es diferenciava ni en la seua època ni en el seu objectiu als molts que de cap a cap de la geografia mundial es posaven en marxa; a títol anecdòtic, la Marató de València va nàixer el mateix dia del mateix any que la Marató de Londres: 29 de març de 1981. Pocs abans d’eixa data i molts després han sumat i continuen sumant els seus noms a la llarga llista de proves de la distància de la marató. Al llarg d’estos 30 anys, els circuits d’esta carrera mítica han canviat com ho han fet les nacionalitats dels seus vencedors i vencedores.

El passeig de l’Albereda va veure nàixer tant la primera marató com la trentena edició; els circuits de la carrera han anat succeint-se en busca del millor traçat, adjectiu este que té moltes i diferents lectures, en un intent de millorar tècnicament el traçat i acostar els corredors al públic. Els llorejats han sigut de moltes nacionalitats, però la memòria és selectiva i Vicente Antón i Elisenda Pucurull s’han quedat per sempre en la ment i el cor dels aficionats. La 31a edició va donar naixement al nou projecte de la Marató València, enfront del qual Correcaminos s’enfrontava a un dubte hamletià: el ser o no ser, és a dir, o ancorar-se en la còmoda continuïtat de continuar organitzant maratons de segona línia o, alçant-se contra tot tipus d’inconvenients, acceptar l’oferiment de l’Ajuntament de València d’associar-se amb ell per a lluitar conjuntament per situar la nostra marató en la galeria de la glòria on residixen només els elegits. La decisió ja és de tots coneguda; el temps com a jutge dictarà la sentència i tots hem de caminar units perquè ella siga favorable.

Valencia Gold

APUNTE HISTORICO Toni Lastra.

40 anys per a continuar somiant en gran

En 2020, la Marató València celebra el 40 aniversari, una efemèride que pensem celebrar en gran al llarg de tot l’any.

El 6 de desembre de 2020 tindrà lloc la 40a edició de la prova, però abans del gran dia es duran a terme diferents accions per a commemorar l’aniversari.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar