x

Presentació

Valencia Ciudad del Running naix el mes de gener de 2014 per a donar cobertura a tots els esdeveniments de l’atletisme popular que se celebren a la ciutat. Es tracta de conjuminar esforços per a consolidar la ciutat com una referència internacional en el món de la carrera a peu.

La iniciativa està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. Aglutina les proves més internacionals de la ciutat com són la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso Zurich i la Marató Valencia Trinidad Alfonso Zurich, la 10K Valencia Ibercaja, proves amb etiqueta de la World Athletics, o la 15K Nocturna Valencia Banco Mediolanum, i el Circuit de Carreres Caixa Popular, amb un calendari amb més de 40 carreres anuals, moltes d’elles, homologades.

#MadeToRun

La ciutat de València, per l’orografia, el clima i l’ambient que té, està feta per a córrer. Així ho demostra el fet que, des de 2017, s’han batut a la ciutat set rècords del món.

El primer va arribar en la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP 2017 de la mà de Joyciline Jepkosgei, que va aconseguir la millor marca mundial femenina de la història en els 21K, amb una marca d’1h04:51.Uns mesos després, el mes de març de 2018, València va acollir el Mundial de Mitja Marató de la IAAF, en el qual Gudeta Kebede va aconseguir el rècord del món femení en una carrera només per a dones amb un temps d’1h06:11.

En 2019, l’atleta ugandés Joshua Cheptegei va aconseguir el rècord del món de 10K en la 10K Valencia Trinidad Alfonso, amb un temps de 26:38, una gran marca que es va tornar a batre al gener de 2019 en la 10K Valencia Ibercaja. Amb un temps de 26:24, Rhonex Kipruto es va proclamar nou recordista mundial de la distància i també va aconseguir el títol en els 5K amb 13:18.

En 2020, el kenyà Kibiwott Kandie va fer història en la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition, amb una marca de 57:32, amb la qual va establir un nou rècord del món per davall de 58 minuts, en la carrera més ràpida de la història, en la qual quatre atletes van baixar d’eixa barrera.

En 2021, l’etíop Letesenbet Gidey va aconseguir, amb l’estratosfèric temps d’1h02:52, el rècord del món femení dels 21K en la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP.

Al gener de 2024, l’atleta keniana Agnes Jebet va batre el rècord del món femení de 10K en el 10K Valencia Ibercaja amb un temps de 28:46. I, a més, va aconseguir el World Record femení de 5K, igualant la marca de la també keniana Beatrice Chebet, 14:13.

 

Joshua Cheptegei World Record 2020

Circuit 5K: una infraestructura única

Amb l’objectiu d’anar un pas més enllà, l’any 2015 es va inaugurar el Circuit 5K Jardí del Túria, una infraestructura esportiva destinada a ordenar l’ús dels corredors en un espai ideal per a córrer com és l’antic llit del riu Túria. El Circuit 5K és un carril específic per a corredors, amb 5.731 metres de llarg, un paviment especial, senyalística, il·luminació, zones biosaludables i molts avantatges per als usuaris i amants d’este esport. I que s’ha convertit en el centre neuràlgic del running a la ciutat.

Plataformes al servei al corredor

A més, Valencia Ciudad del Running ha creat diverses plataformes al servei del corredor, com és l’aplicació mòbil de VCR, que permet als usuaris conéixer el calendari de carreres de la ciutat o veure on es troben les rutes per a córrer més habituals, amb consells per a aprofitar-les al màxim.

També té accés des del seu dispositiu mòbil a Amics del Running, una altra plataforma que connecta diferents serveis i comerços per a oferir al corredor els millors professionals de tots els àmbits, amb descomptes i ofertes per a traure’n el màxim partit.

Finalment, Welcome To Valencia aglutina tota l’oferta turística de la ciutat per als corredors i acompanyants que viatgen a València per a disfrutar de les seues carreres, oferint els millors preus i serveis extres als hotels que donen valor al corredor (desdejuni matiner, late check out inclòs, trasllats en bus, cancel·lació gratuïta).

Documental de Valencia Ciudad del Running