x

Objectiu Rio: La Marató premiarà als atletes que aconseguisquen mínima olímpica a València

16 juny, 2015

La Marató València Trinidad Alfonso premiarà l’esforç dels corredors d’elit nacionals i internacionals amb opcions de participar en els jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Ho farà atorgant un premi de 5.000 euros a tot atleta que aconseguisca la mínima olímpica exigida per la seua federació corresponent en la distància de marató i que esta li permeta anar als Jocs Olímpics de Rio 2016.

Esta recompensa de 5.000€ és acumulativa als premis que atorga la prova. Per a obtenir aquest premi el corredor ha d’aconseguir la mínima a València el pròxim 15 de novembre i que gràcies a la marca obtinguda siga seleccionat per la seua Federació nacional i participe en els Jocs Olímpics. Per a açò, a més, ha de complir uns requisits i condicions essencials que garantisquen els criteris de l’esportivitat i que confirmen l’esforç del mateix per a aconseguir la meta de la seua participació en la cita olímpica.

L’arribada dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro en 2016 són una excel·lent oportunitat perquè València, situada com una de les primeres proves de la temporada atlètica, siga l’escenari idoni perquè els atletes aconseguisquen aqueixa marca mínima que li permeta participar en els Jocs Olímpics. El propòsit del programa “De València a Rio” pretén que un grup nombrós de corredors de talla internacional aconseguisquen el seu objectiu en l’excel·lent circuit que València brinda per a la prova de marató. No en va, la Marató de València posseeix actualment la millor marca realitzada en territori nacional i el passat mes de maig va ser designat ‘Millor Marató d’Espanya’, segons els criteris que aplica la RFEA.

Jose Royo

Per a ajudar en eixe propòsit, la Marató València es compromet a posar a la disposició dels atletes tres grups diferents de llebres que correran als ritmes necessaris perquè els atletes puguen optar a aqueixos premis. A més, l’organització de la Marató correrà amb les despeses d’estada i dorsal de tots aquells corredors que acrediten estar en disposició de disputar una plaça olímpica en representació del seu país. L’encarregada d’acreditar esta condició serà la seua pròpia Federació.

Esta iniciativa obrirà el nom de la Marató València Trinidad Alfonso a nous països i servirà també per a consolidar mercats potencials de la carrera. ‘De València a Rio’ vol posicionar la prova com un focus d’atenció entre els afeccionats dels diferents països, que estaran pendents del rendiment que els seus millors atletes ofereixen a València.

El dossier informatiu ja s’ha enviat a més de 200 federacions d’atletisme, a més de managers i entrenadors nacionals i internacionals. Els atletes interessats a participar en este projecte i optar als 5.000 euros de beca poden inscriure’s fins al 30 de setembre.

 Descarregar informació

DE_VALENCIA_A_RIO_700x360_VLC

Notícies relacionades