x

La Mitja Marató avança en la seua selecció elit per a aspirar a nous rècords del món

31 juliol, 2019

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, que posseïx els rècords del món masculí i femení, vol continuar destacant en l’àmbit internacional com la carrera més ràpida, per la qual cosa l’organització treballa intensament en la selecció d’atletes elit amb condicions òptimes per a batre les marques mundials.

És el seu objectiu, oferirà 70.000 euros de premi, a més de les recompenses que figuren en el Reglament, als atletes que firmen nous rècords del món masculí o femení, així com una prima de 30.000 euros més si el guanyador aconseguix una marca menor de 58:00 en homes, o un temps per davall d’1:04:30 en dones. 

En concret, la Mitja Marató València ja ha tancat la contractació del kenyà Stephen Kiprop, autor de la millor marca mundial de l’any de mitja marató (58:42), i de l’etíop Sembere Teferi (1:05:45). 

Kiprop va donar a conéixer la seua qualitat l’any 2018, quan va véncer en tres mitges a Holanda i la República Txeca, a més de ser cinqué l’any passat a València amb 59:21; però ha sigut en 2019 quan ha saltat a la fama en guanyar a Ras Al Khaimah amb 58:42, per davant de la majoria d’estrelles internacionals de la distància. Té 20 anys i està centrat a batre o acostar-se a València el rècord de 58:18 establit pel seu compatriota Abraham Kiptum, sancionat cautelarment per l’Athletics Integrity Unit. 

Sembere Teferi, per la seua part, és una corredora que compagina la pista i la ruta, i que ha establit l’any 2019 la seua millor marca també a Ras Al Khaimah (1:05:45). El passat 17 de juliol va córrer els 10.000 metres en 30:45.14 en els trialsetíops, i es va classificar per al Mundial de Doha, per la qual cosa està en un moment dolç de la seua carrera. Haurà de millorar el temps d’1:04:51 que va aconseguir Joyciline Jepkosgei l’any 2017.

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional de la Mitja Marató i la Marató València, va afirmar que “eixirem a ritme de rècord del món en hòmens i en dones i, a més, amb diversos possibles candidats en els dos sexes. Lògicament, cal ser prudents; el clima, el plantejament tàctic i l’estat de forma de cada atleta decidirà el resultat. Però treballem molt fort per a construir una edició memorable, i perquè el 27 d’octubre, València capte tota l’atenció de l’atletisme”.

Notícies relacionades