x

La Mitja Marató avança en la seua selecció elit per a aspirar a nous rècords del món

31 juliol, 2019

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, que posseïx els rècords del món masculí i femení, vol continuar destacant en l’àmbit internacional com la carrera més ràpida, per la qual cosa l’organització treballa intensament en la selecció d’atletes elit amb condicions òptimes per a batre les marques mundials.

És el seu objectiu, oferirà 70.000 euros de premi, a més de les recompenses que figuren en el Reglament, als atletes que firmen nous rècords del món masculí o femení, així com una prima de 30.000 euros més si el guanyador aconseguix una marca menor de 58:00 en homes, o un temps per davall d’1:04:30 en dones. 

En concret, la Mitja Marató València ja ha tancat la contractació del kenyà Stephen Kiprop, autor de la millor marca mundial de l’any de mitja marató (58:42), i de l’etíop Sembere Teferi (1:05:45). 

Kiprop va donar a conéixer la seua qualitat l’any 2018, quan va véncer en tres mitges a Holanda i la República Txeca, a més de ser cinqué l’any passat a València amb 59:21; però ha sigut en 2019 quan ha saltat a la fama en guanyar a Ras Al Khaimah amb 58:42, per davant de la majoria d’estrelles internacionals de la distància. Té 20 anys i està centrat a batre o acostar-se a València el rècord de 58:18 establit pel seu compatriota Abraham Kiptum, sancionat cautelarment per l’Athletics Integrity Unit. 

Sembere Teferi, per la seua part, és una corredora que compagina la pista i la ruta, i que ha establit l’any 2019 la seua millor marca també a Ras Al Khaimah (1:05:45). El passat 17 de juliol va córrer els 10.000 metres en 30:45.14 en els trialsetíops, i es va classificar per al Mundial de Doha, per la qual cosa està en un moment dolç de la seua carrera. Haurà de millorar el temps d’1:04:51 que va aconseguir Joyciline Jepkosgei l’any 2017.

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional de la Mitja Marató i la Marató València, va afirmar que “eixirem a ritme de rècord del món en hòmens i en dones i, a més, amb diversos possibles candidats en els dos sexes. Lògicament, cal ser prudents; el clima, el plantejament tàctic i l’estat de forma de cada atleta decidirà el resultat. Però treballem molt fort per a construir una edició memorable, i perquè el 27 d’octubre, València capte tota l’atenció de l’atletisme”.

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar