x

Marató València i Serrano activen els plans per a preparar el seu repte i carrera virtual 4.0

18 setembre, 2020

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP posa, juntament amb Cárnicas Serrano, patrocinador de la prova, els plans d’entrenament oficials d’11 setmanes per a preparar la recentment anunciada versió no presencial de la carrera que se celebrarà del 3 al 6 de desembre, i que tots els corredors que estaven inscrits per a l’edició de 2020 podran triar gratuïtament dins de les opcions que l’organització oferix després de la cancel·lació popular de la carrera.
En un any en què les competicions esportives s’han vist afectades per la pandèmia mundial de la COVID-19, la 4.0 Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Virtual Edition permet a corredors de tot el món unir-se a la celebració del 40 aniversari de la prova organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València des de qualsevol racó del planeta, sense necessitat de desplaçar-se

Així, tant corredors experimentats com novells podran optar per un pla d’entrenament del ‘Repte Serrano 21×2’, que els permetrà completar els 42,195 metres en dos sessions en dos dies seguits amb un objectiu més exigent, o bé triar el Pla Continuarem Corrent, que els permeta mantindre el to físic al llarg de les pròximes setmanes. “Volem que els corredors isquen de la seua zona de confort, que siga un repte desafiador però assumible”, explica José Garay, entrenador del CA Serrano i responsable dels plans d’entrenament.

Repte Serrano 21×2

Este pla té tres nivells d’exigència en funció de les marques i el nivell esportiu de cada corredor. Cada corredor podrà triar el nivell que considere i el rebran cada setmana, acompanyat d’altres continguts útils que els ajudaran en el seu procés d’entrenament.
 • Nivell 1: (2h + 2h) – Ritme de competició 5’40”/km
 • Nivell 2: (1h45 + 1h45) – Ritme de competició 5’/km
 • Nivell 3: (1h30 + 1h30) – Ritme de competició 4’15”/km

Cada nivell tindrà associades diferents intensitats d’entrenament perquè cada corredor l’ajuste a les seues capacitats. És a dir, aquells que trien el nivell 1, el podran preparar entre 1:55 i 2:05 aproximadament.

La periodització està composta per quatre fases. Dins de les 11 setmanes hi haurà un test aeròbic per a reajustar intensitats i dos tests de rendiment sobre 15 i 20 quilòmetres. L’última setmana, coincidint amb la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition, es farà el Repte Serrano, els dies 5 i 6 de desembre.

Pla Continuearem Corrent

Este pla està dissenyat i preparat per a corredors que no vulguen una exigència molt elevada i tinguen l’objectiu de finalitzar la marató de manera fraccionada durant els dies que aniran del 3 al 6 de desembre. 

El pla garantix la millora de les capacitats físiques, continuïtat en les sessions i poder fer la distància de 42 quilòmetres de manera fraccionada. El desenvolupament serà d’11 setmanes distribuïdes en 4 períodes. Inclourà un test aeròbic per a ajustar intensitats i dos test de rendiment, un de 10K i un altre de 15K.

La planificació inclou un quadre d’intensitats perquè cada corredor les ajuste a les seues possibilitats de rendiment i forma física actual. El rebran setmanalment cada diumenge i estarà acompanyat de contingut útil per poder seguir-lo.

Fases dels dos plans

 • 1.0 Acumulació
 • 2.0 Acumulació i
  desenvolupament
 • 3.0
  Desenvolupament

  – competitiu

 • 4.0 Tapering i competició

Estructura de la setmana d’entrenaments

 • Dilluns: Descans
 • Dimarts: Entrenament de força i condicionament físic
 • Dimecres: Entrenament de sèries
 • Dijous: Rodatge semillarg aeròbic extensiu
 • Divendres: Descans
 • Dissabte: Entrenament a ritme controlat i ritme de competició
 • Diumenge: Rodatge llarg aeròbic extensiu
A més, tots els corredors inscrits que trien participar en esta 4.0 Marató València sense cap cost, o aquells nous corredors que decidisquen inscriure’s a la prova, obtindran també una bossa del corredor completa que també inclou camiseta tècnica Luanvi, dorsal personalitzat, medalla 40 aniversari edició limitada, revista especial, polsera Marató València, gymsack d’EDP, quatre gels Enervit i inscripció preferencial en 2021 (fins a esgotar dorsals disponibles) per a poder tornar a córrer junts la pròxima edició.

Bodegón Carrera Virtual Valencia 

 

Notícies relacionades