x

Marató València anuncia els primers noms d’atletes per a l’ambiciosa ‘Elit Edition’

3 octubre, 2020
La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP organitzarà el pròxim 6 de desembre de 2020 una carrera de marató i mitja marató Elit Edition, de les quals ja pot confirmar els primers noms dels atletes masculins i femenins que buscaran els objectius esportius més ambiciosos, i pretenen acostar-se als rècords del món

Elite Maratón Valencia

L’objectiu serà batre les actuals marques de València i acostar-se el màxim possible a l’actual rècord del món masculí i femení. Els etíops Birhanu Legese (2h02:48, tercera millor marca de la història en marató) o Kinde Atanaw (2h03:51), guanyador l’any passat i vigent recordista del circuit valencià, són dos dels atletes que intentaran l’assalt. També el guanyador de les maratons de Boston i Chicago, Lawrence Cherono (2h04:06), el posseïdor del rècord europeu, Kaan Kigen Özbilen (2h04:16), o el campió del món Lelisa Desisa (2h04:45), estaran entre els atletes Platinum i Gold que es donaran cita en Valencia Ciudad del Running el 6 de desembre. A tots ells, se sumaran diversos campions del món en la distància i guanyadors de diferents Majors en els últims anys, així com altres debutants en els 42.195 amb moltes ganes de brillar, com Jemal Yimer
 
En dones, després d’un 2019 en el qual quatre atletes van baixar de 2h19 a València, la llista d’eixida femenina comptarà amb les etíops Ruti Aga (2h18:34), Birhane Dibaba (2h18:35), Zeineba Yimer (2h19.28), Tigist Girma (2h19:52) o Mare Dibaba(2h19:52), totes per davall de les 2 h 20 minuts. L’estatunidenca Jordan Hasay (2h20:57) o la debutant Fancy Chemutai són altres grans noms, a més de Joyciline Jepkosgei (2h22:38), la qual va guanyar a Nova York en la seua estrena en els 42,195 quilòmetres, i ja sap el que és triomfar a València, perquè en 2017 va batre el rècord del món de mitjà marató. També estaran en llocs davanters Joan Chelimo (1h05:04 en la mitja marató) i Peres Jepchirchir (recent rècord del món de 21,097 quilòmetres en carreres de només dones, amb una marca d’1h05:34).
 

Per a Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional de la Marató i Mitja Marató València, “hem treballat molt en els últims mesos per a confeccionar dos llistes d’elit de primer nivell, per a batre els nostres propis rècords i acostar-nos el màxim possible als rècords del món en les dos distàncies. Juntament amb estos noms, falta per confirmar-se’n uns altres que fan, sens dubte, que València siga la gran carrera de l’any 2020”.

Per la seua part, en l’Elit Edition de la Mitja Marató València, que se celebrarà el mateix dia 6 de desembre, però sense coincidència en el circuit amb la marató, també hi haurà un planter d’atletes que buscaran en els ràpids carrers de Valencia Ciudad del Running acostar-se al doble rècord del món masculí (58:01) i femení (1h04:21).
 

Per favor, accepta les cookies de statistics, marketing per a veure aquest element.

Gràcies al suport de la Fundació Trinidad Alfonso i els patrocinadors

Esta Elit Edition, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, serà possible gràcies al suport econòmic de l’empresari Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso, que ell mateix presidix. La Fundació, col·laboradora principal de les dos carreres, impulsa la celebració d’esta doble cita d’elevat nivell dins de les estratègies de #EActiVatSport, que ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València. També la fidelitat mostrada pels patrocinadors i col·laboradors de la Marató i Mitja Marató València en 2020 ajudaran a celebrar este esdeveniment.

L’organització crearà una bambolla sanitària al voltant de la prova i prendrà mesures excepcionals de seguretat per a garantir un gran espectacle esportiu amb el mínim risc sanitari. La prova disposarà del seu propi dispositiu mèdic, que inclourà el suport d’una consultoria externa per a recopilar totes les dades i garantir, si és necessari, la traçabilitat dels passos d’atletes i persones implicades en l’organització de la carrera.

 

Notícies relacionades