x

Marató València denuncia deu casos de corredors per falsificació de dorsal en la passada edició

24 febrer, 2020

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha denunciat, com ja va anunciar prèviament, els corredors que es van introduir en el recorregut de l’última edició i del 10K Valencia Trinidad Alfonso sense haver-se inscrit i portant un dorsal falsificat, amb la qual infringixen el Reglament de la prova i la legalitat vigent.

Entre les irregularitats detectades en els dorsals, i contra les quals s’han emprés les accions legals, es troben tant dorsals d’altres carreres o edicions passades com dorsals confeccionats pels corredors i fotocopiats. En este últim cas, la denúncia s’ha dirigit també contra els corredors inscrits que van facilitar el seu dorsal per a ser fotocopiat. En total, s’han denunciat deu casos.

Tots estos casos haurien incorregut presumptament en un delicte d’estafa i/o falsedat documental i haurien produït un perjudici econòmic a l’organització de la prova. A això cal afegir el risc que això implica per a la seguretat dels corredors, ja que no disposaven de les assegurances necessàries, i per a la dels corredors que van competir legalment, perquè la participació de persones no inscrites provoca que se supere l’aforament permés, amb les conseqüències que això podria tindre en cas que es produïra algun incident.

Iniciades les diligències d’investigació amb les proves presentades

Presentada la denúncia, la Policia Nacionalha iniciat les diligències d’investigació pertinents, entre les quals es troba la de recopilar la informació de tots els corredors implicats i els dorsals que portaven, que constituïxen la prova de la infracció. L’organització s’ha posat a la seua disposició per a facilitar qualsevol informació que a este efecte siga necessària (imatges, dades dels corredors inscrits, etc.). Una vegada finalitzades les investigacions, s’han remés totes les proves al jutjat, que iniciarà el corresponent procediment, en el qual seran citats tots els corredors que, presumptament, haurien participat en la comissió d’estos delictes.

Al marge del procediment penal, l’organització també ha procedit a aplicar les mesures previstes en el Reglament, de manera que aquells corredors que s’hagen vist implicats en alguna irregularitat no podran participar en les pròximes quatre edicions de la prova (de 2020 a 2023, ambdós inclosos). En cas d’haver-se inscrit per a la pròxima edició, es procedirà a donar de baixa la inscripció i a retornar la quantitat abonada al corredor inscrit. 

Tot això s’ha fet després d’haver permés que els corredors feren al·legacions i que l’organització les valorara. Al llarg de l’any es faran controls periòdics per a assegurar-se que cap corredor que no haja de participar en la prova conste com a inscrit en la pròxima edició del 6 de desembre de 2020.

Notícies relacionades