x

Marató València entra en el selecte club de l’Etiqueta Platí de la World Athletics

31 gener, 2020

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha rebut la confirmació de la consecució de la recentment estrenada Etiqueta Platí de World Athletics, abans Federació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF), màxim organisme a nivell mundial.

Amb este reconeixement, la Marató València se situa una vegada més entre les millors maratons del món l’any del seu 40é aniversari, de manera que compartix la màxima distinció de les carreres en ruta amb els prestigiosos Majors (Tòquio, Londres, Boston, Berlín, Chicago i Nova York) i entra així en el selecte grup de carreres platí en el qual només hi ha la marató femenina de Nagoya (el Japó), la marató de Seúl (Corea del Sud), o la Mitjà Marató de Bogotà (Colòmbia). Únicament una dotzena de carreres en el món posseiran esta màxima distinció platí en 2020.

Paco Borao, president d’SD Correcaminos i director de carrera, va reconéixer que “esta distinció ens permet continuar creixent com a prova, tant a nivell organitzatiu com de corredors d’elit i populars. Volem continuar oferint el millor servei a tots els corredors, i està nova etiqueta Platí ens posiciona un poc més a nivell mundial”.

Esta nova Etiqueta Platí suposa un pas més enllà en termes d’excel·lència esportiva i organitzativa que l’Etiqueta Or, que la Marató València va aconseguir l’any 2016 per primera vegada per a una carrera de marató a Espanya. La World Athletics té ara en compte els nous i exigents estàndards relatius a l’organització, la completa aplicació de la normativa IAAF, el suport institucional de les autoritats, el compromís per millorar la prova i les accions per a la lluita global contra el dopatge, a més d’altres requisits per a millorar el servei i la seguretat de tots els participants.

Dorsal Platinum

Per a celebrar esta distinció, la prova trau una nova modalitat d’inscripció limitada a 100 dorsals que, a més dels serveis que tenen tots els corredors, inclou una quota benèfica especial per a Save The Children–entitat solidària de 2020– i nombrosos extres com ara l’accés a la zona VIP, ponxo per a després de la carrera, participació en el Breakfast Run, etc…, i l’opció de poder viure-ho amb un acompanyant

Un any de celebracions

Esta distinció arriba en un any en què la prova valenciana celebrarà el seu 40é aniversari el pròxim 6 de desembre, en què l’organització espera la participació de 30.000 corredores que prendran l’eixida al costat de la Plaça de la Marató i per als quals dedicarà tots els seus esforços en els pròxims mesos.

 

Notícies relacionades