x

La Marató València bat el seu propi rècord de finishers amb més de 21600 arribats a meta

2 desembre, 2019

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha batut de nou el rècord de corredors arribats a meta en una marató espanyola amb 21.654 finishers dels 23.670 participants que van arreplegar el dorsal en la fira del corredor Expo Esport.

La Marató València ja era la marató espanyola amb més corredors en meta (19.246 van creuar la passarel·la l’any 2018), però en esta edició s’ha superat esta xifra en prop de 2.000 finishers amb una nova xifra històrica que se supera en Valencia Ciudad del Running.

Una xifra que supera la que es va aconseguir l’any passat i que es converteix, a més, en l’aportació solidària de la Fundació Trinidad Alfonso a l’entitat solidària d’enguany, Juegaterapia, que també suma 7.890 euros de les aportacions voluntàries dels corredors, per la qual cosa també s’ha aconseguit un nou registre solidari amb quasi 30.000 euros.

Juegaterapia 2019A més, la ciutat de València també ha complit amb escreix. Més de 200 mil persones han omplit els carrers i s’han bolcat animant els corredors, en els quals hi ha hagut més de 230 punts d’animació promoguts per entitats locals com les falles, els Comerciants del Centre Històric, clubs esportius, patrocinadors, entre altres.

L’anècdota del dia ha sigut que una dona embarassada que es trobava de públic s’ha posat de part durant la prova. Immediatament ha sigut traslladada a un centre hospitalari i abans que acabara la marató havia donat a llum una xiqueta que han anomenat María.

En l’eixida de la Marató València i l’última 10K Valencia Trinidad Alfonso va estar present el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat del conseller Vicent Marzà; l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb altres regidors com Pilar Bernabé, Sandra Gómez, Aaron Cano, Elisa Valía. El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. També va estar present la fallera major de València, Consuelo Llobell.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar