x

La Marató València bat el seu propi rècord de finishers amb més de 21600 arribats a meta

2 desembre, 2019

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha batut de nou el rècord de corredors arribats a meta en una marató espanyola amb 21.654 finishers dels 23.670 participants que van arreplegar el dorsal en la fira del corredor Expo Esport.

La Marató València ja era la marató espanyola amb més corredors en meta (19.246 van creuar la passarel·la l’any 2018), però en esta edició s’ha superat esta xifra en prop de 2.000 finishers amb una nova xifra històrica que se supera en Valencia Ciudad del Running.

Una xifra que supera la que es va aconseguir l’any passat i que es converteix, a més, en l’aportació solidària de la Fundació Trinidad Alfonso a l’entitat solidària d’enguany, Juegaterapia, que també suma 7.890 euros de les aportacions voluntàries dels corredors, per la qual cosa també s’ha aconseguit un nou registre solidari amb quasi 30.000 euros.

Juegaterapia 2019A més, la ciutat de València també ha complit amb escreix. Més de 200 mil persones han omplit els carrers i s’han bolcat animant els corredors, en els quals hi ha hagut més de 230 punts d’animació promoguts per entitats locals com les falles, els Comerciants del Centre Històric, clubs esportius, patrocinadors, entre altres.

L’anècdota del dia ha sigut que una dona embarassada que es trobava de públic s’ha posat de part durant la prova. Immediatament ha sigut traslladada a un centre hospitalari i abans que acabara la marató havia donat a llum una xiqueta que han anomenat María.

En l’eixida de la Marató València i l’última 10K Valencia Trinidad Alfonso va estar present el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat del conseller Vicent Marzà; l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb altres regidors com Pilar Bernabé, Sandra Gómez, Aaron Cano, Elisa Valía. El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. També va estar present la fallera major de València, Consuelo Llobell.

Notícies relacionades