x

Declaracions dels guanyadors de la 10K i la Marató València

2 desembre, 2019

Els guanyadors de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, Kinde Atanaw Alayew (2:03:51) i Roza Dereje (2:18:30), així com el nou rècord del món de 10K, Joshua Cheptegei, han comparegut en roda de premsa juntament amb el president de la Sociedad Deportiva Correcaminos, Paco Borao, i el seleccionador de l’elit estrangera de la prova, Marc Roig.

Paco Borao, president de l’SD Correcaminos: “Vull agrair a tota l’organització per l’esforç realitzat durant tot l’any i en particular en els últims dies per a organitzar el que hui estem vivint a València. He de felicitar Marc Roig i Juan Botella, la col·laboració professional dels quals ha permés portar les persones que tenim ací i donar-nos estes alegries”.

De ser la novena marató més ràpida del món, hem passat a ser la sisena; queda encara una lluita per pujar al top 5, però estem ben prop. La marca masculina de marató de hui és la quarta ciutat del món en 2019, per darrere de Berlín, Londres i Dubai. En dones, és la cinquena millor marca femenina de 2019 i la quarta ciutat després de Chicago, Dubai i Londres.”

“Ara toca disfrutar del que s’ha fet hui, a partir de demà parlarem del 2020”.

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional: “El guanyador ha sigut un debutant igual que jo, i no puc estar més orgullós del que s’ha aconseguit, els dos rècords del circuit i les bones marques”.

Joshua Cheptegei: “Quan em vaig posar a preparar este objectiu del rècord del món i vaig saber que s’acabava el 10k, vaig pensar que era encara més important. El meu cor estarà ací per sempre, perquè és un referent”.

En els primers quilòmetres vaig veure que anàvem un poc per davall del rècord, però estava atent i ho hem corregit. He notat algunes molèsties a la zona lumbar, però no importava, perquè l’objectiu era més gran”.

Sobre la possibilitat de competir en la Mitja Marató València: “És un plaer córrer a València, és molt emocionant, és la ciutat del running, tinc entre els objectius el Mundial de Mitja Marató, els Jocs Olímpics i després d’això entrenar la meua ment per a continuar batent rècords. Però potser…”

Kinde Atanaw Alayew: “Tenia moltíssima confiança en mi mateix. Sabia que havia arribat el moment de debutar en marató, l’entrenament m’havia anat bé i respecte als meus companys d’entrenament jo sabia que estava millor que ells per a aconseguir una victòria. Estic molt content i agraïsc a tots els que m’han ajudat”.

Roza Dereje: “M’agrada València i el circuit, em sent molt feliç perquè he batut el rècord de la prova i a més he millorat la meua marca personal”.

Notícies relacionades