x

Les cinc claus del ‘Circuit 5k’: 4. Senyalització lumínica

31 agost, 2015

Encara que Valencia Ciudad del Running és una de les zones d’Espanya amb més dies i hores (quasi 3.000) de sol al llarg de tot l’any, als mesos d’hivern o alguns corredors en concret, pot haver necessitat de córrer quan no hi ha llum natural, bé perquè encara no s’ha fet de dia o bé perquè el sol ja s’ha post.

Per això, un altre avantatge que oferix el Circuit 5K als corredors és que els permet disfrutar d’un recorregut perfectament senyalitzat des del punt de vista lumínic. Les balises de llum LED permetran a l’usuari del carril tenir perfectament definit el seu traçat, sobretot en aquelles zones més boscoses, on serà complicat que arribe la llum solar a determinades hores del dia.

Hi haurà una balisa d’il·luminació cada 12,5 metres, que s’aniran alternant a ambdós costats del carril de corredors, però sempre estaran situats fora del circuit, de manera que no entorpisca la marxa dels usuaris. Estes balises d’il·luminació permetran al corredor veure delimitats els pròxims metres i se sumen al sistema d’il·luminació ja existent al Jardí del Túria en les zones confluents. Les balises compartiran les mateixes hores d’encesa i apagada que el servei municipal.

Cada 12,5 metres el corredor trobarà una especial il·luminació; per tant, tindrà huit punts il·luminats cada cent metres i 80 punts de llum en cada quilòmetre del traçat. En alguns d’estos punts de llum especial del Circuit coincidirà amb una fita quilomètrica o abalisada, per la qual cosa s’aprofitarà l’estructura del punt quilomètric per a fer-lo coincidir.

L’obra i construcció d’estos punts, sempre apegats al Circuit però mai dins, ha respectat al llarg de tot el traçat la vegetació i flora existent, i fa un ús sempre compartit i natural i mai invasiu de les zones verdes en què coincidixen els punts de llum existents.

[vcr_custom_gallery source=”media: 8087,8208,8086,8085,8084,8083,8082″ limit=”35″ link=”lightbox” width=”170″ height=”120″ title=”never”]

Notícies relacionades