x

La Marató València és la carrera favorita pels italians

20 maig, 2015

Any rere any el nom de València i la seua marató es fa gran a nivell internacional. Amb un cens de més del 25% de corredors fora d’Espanya, la carrera és un veritable referent entre les proves de tardor en la seua categoria, elevant, cada vegada més esta atracció pel seu circuit pla i la seua climatologia favorable. Entre tot este bresol de nacionalitats, 57 en l’edició anterior, n’hi ha una que predomina per sobre de la resta, es tracta del runner italià.

El romanç entre Itàlia i València ja ve de llarg. Una atracció que, per exemple, va portar en l’edició de 2014, 1153 corredors a disfrutar del traçat valencià. Tot un rècord que va en augment, ja que des de 2011 s’han superat els 3.000 corredors transalpins.

El desembarcament italià a València durant el mes de novembre no té parangó. Segons un recent estudi de la revista Correré, la Marató València és la carrera europea preferida pels italians. Maratons amb major trajectòria com París o Berlín no arriben al nombre de runners d’esta nacionalitat que opten per València. Només una carrera compta amb major nombre d’inscrits italians, la Marató de Nova York, amb un total de 1.900.

Sembla que per a l’edició de 2015 este idil·li seguirà en marxa. Fins a la data, un 7,5% dels inscrits en la Marató València són italians reafirmant els bons registres d’anys anteriors i pronosticant un nou creixement en este sector. Un runner que ompli de color esta prova animat pel recorregut i el públic mediterrani que anima al visitant fent-li sentir com a casa

Les xifres també es repeteixen en el 10k paral·lel i en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso. El runner italià, igual que el nacional ho té clar, la seua aposta de tardor és córrer a València. Una aposta que cada vegada més arriba a la resta d’Europa. Belgues, britànics o holandesos han dipositat la seua confiança en la nostra carrera per poder millorar marques i disfrutar d’un entorn extraordinari per al turisme esportiu.

Boton más info inscripciones maraton y 10k valencià

Notícies relacionades