x

Comunicat oficial sobre la sanció a Abraham Kiptum

12 novembre, 2019

Davant la comunicació oficial per part de l’Athletics Integrity Unit (AIU) de la sanció de quatre anys al corredor kenyà Abraham Kiptum i la supressió de les seues marques del 13 d’octubre de 2018 al 26 d’abril de 2019, per haver fet “ús d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit”, l’organització de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP declara el següent:

  1. L’organització de la prova i els seus col·laboradors rebutgen rotundament qualsevol forma de dopatge, i recolza la immediata eliminació de la marca aconseguida per l’atleta en l’edició de 2018 de tots els rànquings.
  2. Per a continuar lluitant contra el dopatge, la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP va firmar al setembre un acord amb la mateixa AIU, organisme independent de la IAAF, per a reforçar la lluita contra el dopatge en la seua carrera. L’acord ha sigut impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador de la prova, per a vetlar conjuntament amb SD Correcaminos per l’esport net.
  3. Encara que Kiptum no va donar positiu en els controls antidopatge als quals va ser sotmés després de córrer a València, l’organització reclamarà al corredor i/o manager les quantitats abonades per la consecució del WR, i es reservarà, si és el cas, el dret a iniciar les accions legals pertinents per a fer-ho.
  4. L’actual rècord de la prova, i millor marca de l’any 2018, passa a ser el 58:33 de Jemal Yimer, corredor que en aquella edició va acabar segon.

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar