x

Comunicat oficial sobre la sanció a Abraham Kiptum

12 novembre, 2019

Davant la comunicació oficial per part de l’Athletics Integrity Unit (AIU) de la sanció de quatre anys al corredor kenyà Abraham Kiptum i la supressió de les seues marques del 13 d’octubre de 2018 al 26 d’abril de 2019, per haver fet “ús d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit”, l’organització de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP declara el següent:

  1. L’organització de la prova i els seus col·laboradors rebutgen rotundament qualsevol forma de dopatge, i recolza la immediata eliminació de la marca aconseguida per l’atleta en l’edició de 2018 de tots els rànquings.
  2. Per a continuar lluitant contra el dopatge, la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP va firmar al setembre un acord amb la mateixa AIU, organisme independent de la IAAF, per a reforçar la lluita contra el dopatge en la seua carrera. L’acord ha sigut impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador de la prova, per a vetlar conjuntament amb SD Correcaminos per l’esport net.
  3. Encara que Kiptum no va donar positiu en els controls antidopatge als quals va ser sotmés després de córrer a València, l’organització reclamarà al corredor i/o manager les quantitats abonades per la consecució del WR, i es reservarà, si és el cas, el dret a iniciar les accions legals pertinents per a fer-ho.
  4. L’actual rècord de la prova, i millor marca de l’any 2018, passa a ser el 58:33 de Jemal Yimer, corredor que en aquella edició va acabar segon.

Notícies relacionades