x

La Mitja Marató València i Ecoembes recuperen per a reciclar el 99,9 % dels envasos utilitzats

18 novembre, 2019

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, en col·laboració amb Ecoembes, va aconseguir reduir en una tona la generació de residus en la passada edició de la prova, que es va celebrar el 27 d’octubre. A més, s’han recuperat per a reciclar el 99,9 per cent dels envasos de botelles de plàstic que es generen en la carrera.

En esta edició s’han recuperat 6.920 quilos de residus, enfront dels 8.040 de 2018, dels quals, 2.620 quilos corresponen als envasos de plàstic generats per la prova, el 80 per cent procedents de les botelles d’aigua, gots i begudes isotòniques durant la prova i el 20 % restants a altres materials o residus obtinguts en la preparació de les bosses del corredor.

Pel que fa a la quantitat de paper i cartó, s’han recuperat 4.300 quilos, produïts principalment pels embalatges de fruita fresca i productes que integren les 17.500 bosses del corredor i les que s’entreguen en la postmeta.

Ecoembes_Medio

Això suposa, segons afirmen des d’Ecoembes, que “la prova ha millorat l’eficiència pel que fa a la disminució de residus generats”, gràcies, en gran part, a les mesures que ha adoptat l’organització, a càrrec de l’SD Correcaminos, d’eliminar totes les bosses de plàstic i apostar per la documentació i tràmits electrònics. “Podem afirmar que estem recuperant per al reciclatge el 99,9 per cent dels envasos de botelles de plàstic que es generen durant la prova, tant en els punts d’avituallament com en la zona d’eixida i meta”, afigen.

Ecoembes _Medio_reciclaje

Notícies relacionades