x

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso vestix d’or la Ciutat del Running

18 octubre, 2016

Presentación 26ª Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso

València obri les seues portes als més de 13.500 corredors del món que participaran en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos. La 26a edició de la carrera de 21.097,5 metres de la ciutat ha fet història i s’ha convertit en referència mundial amb la consecució de la Road Race Gold Label de la IAAF. La Ciutat del Running es vestirà d’or el 23 d’octubre com a resultat d’este èxit que es produïx per primera vegada en la història de les carreres d’Espanya. Així s’ha destacat en l’acte de presentació oficial que ha sigut liderat per Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso; Paco Borao, president de l’entitat esportiva de la prova; Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València; i Vicente Tarancón, director general de Luanvi, la principal marca patrocinadora.

La línia d’or d’esta edició està a punt de prendre l’asfalt valencià i de convertir-se en l’objectiu de cada un dels corredors que han triat esta mitja marató per gaudir de la carrera a peu. Entre tots ells, un gran elenc d’atletes de tot el món estaran presents a València per a fer-se amb el triomf i batre els millors registres. Abraham Cheroben, actual guanyador de la prova en les seues dos últimes edicions amb cronos de 58:48 i 59:10, apunta a ser un dels principals candidats a creuar la meta en primera posició. Junt amb ell, Solomon Kirwa Yego i Stephen Kosgei Kibet, també amb cronos inferiors als 59 minuts, seran els tres principals candidats a completar el podi en homes, però hauran de competir amb fins a nou corredors amb cronos per davall de l’hora.

La competició femenina en esta edició presenta el millor cartell d’atletes mai vist en la ciutat. L’actual guanyadora de la prova, Netsanet Gudeta Kebede, farà front al repte de batre a Peres Jepchirchir, Campiona Mundial de Mitja Marató en Cardiff 2016, i a la màxima favorita, Violah Jepchumba, per poder repetir el títol obtingut en 2015. També creuaran la línia d’eixida Worknesh Degefa Debele (1:06:14) i l’actual guanyadora de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, Beata Naigambo. “Estem davant de la millor edició de la Mitja Marató de la història des del punt de vista qualitatiu dels atletes d’elit”, ha afirmat Paco Borao, president de la SD Correcaminos, durant la presentació de la carrera.

Junt amb este grup, més de 13.400 persones amb un objectiu en ment: volar en la Ciutat del Running. Per a això, l’organització ha preparat un nou recorregut amb xicotetes modificacions que faran la prova encara més atractiva i veloç per a tots els participants. A més, enguany la línia que guiarà el camí dels corredors en el trajecte cap al seu somni de creuar la meta serà de color daurat en commemoració a l’Etiqueta d’Or de la IAAF.

Xifres històriques de participació femenina i internacional

En la mitja marató dels rècords, la participació també ha aconseguit superar els seus registres històrics. Amb més de 13.500 corredors, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso s’ha convertit en una de les proves preferides per al públic femení. En esta edició s’ha superat la barrera de les 3.000 inscrites, la qual cosa suposa un creixement d’un 15,5% i de més de 400 dones respecte a les 2.632 que van participar en la passada edició. “Cada vegada que veiem dades positives quant a participació femenina ens hem de felicitar per això. Així ajudem també a fer d’esta prova una de les més grans”, ha apuntat la regidora d’esports Maite Girau.

Junt amb elles, també hi ha un increment quantitatiu en la participació dels corredors internacionals. Més de 2.150 corredors de 70 nacionalitats distintes correran a València, la Ciutat del Running. Estes xifres sobrepassen en més de 600 corredors la participació de la 25a edició (1.546), això suposa un augment en el cens de corredors estrangers d’un 39,4%.

Els corredors tindran una mitja marató d’or

L’or regnarà en la ciutat durant la setmana i València respirarà encara més running que durant l’any. La línia daurada recorrerà l’asfalt i des d’una punta fins a l’altra de la capital del Túria es donarà la benvinguda a tots els corredors a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

La camiseta de la prova també ha sigut dissenyada per a commemorar l’èxit de València com a primera ciutat d’Espanya amb una prova atlètica amb el màxim guardó de la Federació Internacional d’Atletisme. La marca valenciana Luanvi i l’organització de la prova entregaran a tots els corredors la camiseta commemorativa de la carrera. Els colors negres i daurats seran els motius que banyaran una camiseta d’última tecnologia dissenyada per a l’ocasió. La camiseta d’homes pesarà menys de 100 grams i la de dones, la qual en esta edició és de tirants, no sobrepassarà els 60 per permetre als participants volar en la Ciutat del Running.

Junt amb la peça, la firma Luanvi també ha llançat una sabatilla casual commemorativa de l’esdeveniment. Esta edició limitada de la sabatilla es posarà a la venda per a la prova i es podrà adquirir en el seu estand de la Fira del Corredor. També el color daurat estarà ben present en estes sabatilles creades per a l’ocasió. “Ser l’espònsor oficial de la Mitja Marató després de rebre l’Etiqueta d’Or són paraules majors i sempre que ens involucrem en un projecte intentem fer quelcom diferent dels altres”, ha reconegut Vicente Tarancón, el director general de la firma esportiva.

Durant el dia de la carrera, les emocions estaran a flor de pell. Una eixida molt emocionant i una arribada que serà el colofó final a un esdeveniment únic tant per als participants com per a la ciutat de València. Allí, després de creuar la meta, els finishers rebran la seua medalla, que en esta edició estarà dissenyada amb la silueta de les labels de la IAAF i anirà banyada en color daurat. Un obsequi cuidat que premiarà l’esforç dels corredors.

Finalment, com és habitual gràcies a la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, tots els corredors que creuen la línia de meta sumaran un euro al comptador comú que anirà destinat a l’entitat benèfica associada a la prova, que en esta ocasió és l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV). L’esforç dels corredors es transformarà en la donació econòmica del col·laborador principal de la prova d’un euro per cada participant que creue la meta. Una aportació econòmica que segur tornarà a ser de rècord perquè va unida al increment significatiu de corredors respecte a l’any anterior.

D’esta manera, València es convertirà en la capital mundial del running durant la setmana de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso. Els ulls del món miraran al Mediterrani en una prova única que continuarà fent història en 2016. La primera gran festa de la carrera a peu durant la tardor a València, la Ciutat del Running. “Iniciem un llarg camí d’or i estem a punt de recórrer els seus primers 21 quilòmetres”, ha conclòs Elena Tejedor, presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso.

[vcr_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y9drjYTgAg8″ width=”320″][vcr_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=iIOSu2ZUeRc&feature=youtu.be” width=”450″]XXXXX[/vcr_youtube]

Notícies relacionades