x

València alimenta el maridatge entre restaurants y Marató

29 setembre, 2015

L’entusiasme dels runners valencians ha convertit a la Marató de València en el millor d’Espanya. Però a més del prestigi esportiu, este projecte adquirix transcendència econòmica perquè els corredors són també interessants turistes que van a diverses competicions del circuit internacional. A la Marató de València van amb una mitjana amb dos acompanyants i pernocten al voltant de tres nits.

A més dels corredors locals, 30.000 atletes i acompanyants forans van acudir a la Marató de València 2014, i per atendre les necessitats específiques els esportistes, l’any passat, la Fundació Trinidad Alfonso va promoure una iniciativa amb hotels, que van flexibilitzar horaris d’esmorzar, de check out, etc …

El 2015 s’implicaran molts restaurants que oferiran als acompanyants la cuina habitual de cada establiment però, també, elaboraran plats adaptats a les necessitats nutricionals del corredor.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso i Coca-Cola amb la col·laboració de la Federació d’Hostaleria de València, encaminada a promoure la implicació dels hostalers i restauradors en este important esdeveniment.

Esta iniciativa ha estat presentada este matí al Restaurant Vertical de València, des de la terrassa es domina la sortida i arribada de la impressionant prova. La idea és compaginar sabor amb salut i en l’acte van estar presents representants de diversos restaurants que s’han compromès ja amb este projecte. Durant la celebració de la Marató senyalitzaran les seues façanes amb distintius de València Ciutat del Running i dins, els atletes trobaran una carta amb propostes específiques adaptades a la seua dieta esportiva.

CALABUIG SEPTIEMBRE 29/09/2015 . PRESENTACION DEL ACUERDO DE LA FUNDACION TRINIDAD ALFONSO DEL MARATON DE VALENCIA CON LA FEDERACION DE HOSTELERIA
CALABUIG SEPTIEMBRE 29/09/2015 . PRESENTACION DEL ACUERDO DE LA FUNDACION TRINIDAD ALFONSO DEL MARATON DE VALENCIA CON LA FEDERACION DE HOSTELERIA

L’acte va ser presentat, com a amfitrió, per Javier Andrés, del La Sucursal i Vertical, que va donar pas als representants de la FTA (Fundació Trinidad Alfonso) i de Coca cola, que van exposar les fites concrets del projecte, encaminat a conscienciar la Hostaleria valenciana de la importància de respondre amb professionalitat a un sector incipient, però que pot ser un filó per a la ciutat: El turisme de Running.

A la convocatòria s’han afegit diverses estrelles Michelin de València, com el mateix Javier Andrés o els restaurants de Quique Dacosta o Ricard Camarena, però també molts altres restauradors interessats en aportar la seua creativitat i oferta a un projecte de ciutat tan inclusiu i interessant (adjuntem exemples de propostes i llistat de restaurants participants apuntats a dia de hui). De fet, córrer 42,195 quilòmetres exigix ​​mesos de metòdic entrenament que inclou, com a element essencial, una adequada alimentació. Facilitar-és un detall que esta categoria de turistes agraix. Fidelitzar-los, a través d’una atenció especial, és determinant perquè els practicants d’este esport internacional multitudinari, incloguen en el seu circuit anual la marató de València, que vol estar en el top mundial.

València vol menjar-se el món del Running i és una metròpoli idònia per celebrar aquest tipus de competicions, per la seva grandària, urbanisme, orografia i clima. Només necessita sumar l’entusiasme de la seua gent, les seves institucions, els seus establiments comercials, … Perquè a més de la seua Marató, als seus carrers es celebren cada any altres carreres urbanes de llarga distància i amb esta iniciativa es pretén avançar per convertir València en una de les capitals mundials del Running.

Notícies relacionades