x

Un grup d’atletes d’elit disposats a consolidar València com la carrera més ràpida d’Espanya

14 novembre, 2014

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha presentat un gran cartell d’atletes d’elit reunint una mescla explosiva d’experiència i joventut. Els principals objectius marcats amb este elenc d’atletes són portar el ritme més veloç possible per a afavorir els 13.350 runners i, en l’apartat esportiu, el fet de poder consolidar València com la ciutat més ràpida d’Espanya, i rebaixar així la marca que va fer Felix Kipkemoi Keny l’any 2013, amb 2h07:14.

El grup de elit masculí es compon de veterans acreditats i novells prometedors. Entre els primers figuren Stephen Tum (2h06:35), Jacob Kendagor (2h07:53), Francis Kiprop (2h08:53), el guanyador de l’any passat i posseïdor del rècord del circuit de València Félix Keny (2h07:14), així com el kenyà Albert Kiplagat Matebor, que posseïx la millor marca de tots els participants amb 2h05:25, encara que fa 3 anys que no baixa de 2h08.

IMG_9688

En el grup dels més jóvens destaca sobretot l’eritreu Samuel Tsegay, vigent subcampió mundial de mitja marató i autor d’un registre de 2h07:28, i el seu compatriota Amanuel Mesel (2h08:17), que sol adaptarse molt bé al clima i al circuit de València.

Serà igualment interessant comprovar el debut de Simon Cheprot (aspira a un registre per davall de 2h08), i també el rendiment de Geoffrey Ronoh, la marca prèvia del qual, 2h15:51, no fa justícia a la seua qualitat real, ja que va fer 59:45 en una mitja marató fa tres mesos).

Igualtat en la categoria femenina

En dones, molta igualtat, la qual cosa complica els pronòstics. La millor marca pertany a la kenyana Emily Samoei (2h26:52), que encapçala un grup de fins a 7 fondistes amb menys de 2h35, entre les quals destaca la namíbia Beata Naigambo (2h27:54), famosa pel seu punt d’honor, ja que es va juramentar per a acabar la marató dels recents Jocs de la Commonwealth disputats a Glasgow.

Participació espanyola

Per part espanyola, el cartell es completa amb la destacada participació de Nacho Cáceres, maratonià olímpic del Cárnicas Serrano, que buscarà fer la seua millor marca en la Marató València Trinidad Alfonso. David Solís, del CA Bikila, el primer nacional en l’edició anterior, partirà també com una de les figures destacades.

En l’apartat femení, les atletes més destacades són Tamara Sanfabio, de Clínica Dental Seoane, i Beatriz Molina, que buscarà la seua millor marca.

Notícies relacionades