x

La Marató València Trinidad Alfonso arranca en la ciutat més ràpida d’Espanya

12 novembre, 2014

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, prendrà els carrers de la ciutat el 16 de novembre. El recorregut més ràpid d’Espanya, fita que va aconseguir l’any passat l’atleta Felix Kipkemoi Keny amb una marca de 2h07:14, invita el corredor a millorar la seua millor marca i, al mateix temps, disfrutar d’un recorregut de somni, amb una eixida espectacular i una arribada màgica sobre l’aigua de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Enguany la participació torna a ser un dels punts forts de la prova. Els carrers de València acolliran una marea humana de més de 21.300 corredors (13.300 maratonians), un increment de 2.300 corredors respecte a la xifra rècord de 2013. Estes xifres demostren l’interés i la projecció que cada any creix tant en el calendari atlètic nacional i internacional. De fet, una bona mostra de la internacionalitat de la prova és que prop del 25% del cens de participació són forans, uns 3.300 participants. A això cal afegir el 54% de participació de fora de la Comunitat Valenciana, la qual cosa consolida l’esdeveniment com una font de turisme esportiu participatiu.

El gran creixement radica en dos parts. D’una banda, l’augment de públic local que cada any es prepara per al gran repte implica que els aficionats locals animen i involucren els corredors populars en la 10K com a primer pas entre la Mitja Marató i la Marató. D’altra banda, el constant creixement internacional, propiciat per la promoció en fires esportives, acords amb operadors turístics especialitzats i la promoció en clubs dels països estratègics.

Menció especial és el cens del 10K València Trinidad Alfonso. A falta de més d’un mes per al 16 de novembre, les inscripcions ja s’havien esgotat, i van arribar als 8.000 inscrits, la xifra més alta en les seues quatre edicions. Tota una fita de la 10K més atractiva, gràcies al seu incomparable final sobre l’aigua, la qual cosa l’ha convertida en una prova multitudinària. Un detall important és la cada vegada més creixent participació femenina: un 43% del cens són dones, que veuen en el 10K València Trinidad Alfonso una distància perfecta en un marc incomparable per a aconseguir nous reptes en el running.

Apartat esportiu

En el vessant esportiu, el principal objectiu és un any més millorar la marca. De fet, totes les mirades se centren en l’excel·lent elenc d’atletes d’elit que acudiran a la cita, encapçalats pel guanyador a València i recordman en sòl espanyol, Felix Kipkemoi Keny. Un grup molt veloç en el circuit més ràpid d’Espanya, que impulsarà el corredor popular a millorar els seus registres. En dones, molta igualtat, la qual cosa complica els pronòstics. La millor marca pertany a la kenyana Emily Samoei (2h26:52), que encapçala un grup de fins a 7 fondistes amb menys de 2h35, entre les qual destaca la namíbia Beata Naigambo.

1411-maraton-valencia-114Corre a animar

Una de les claus per a l’èxit de la Marató València Trinidad Alfonso tornarà a passar per la implicació i participació del públic. La gran oferta turística que es maneja en estos dies es plasmarà en el carrer amb una animació destacada, tant per als esportistes com per als acompanyants i ciutadans que es donen cita en els carrers pels quals passe el recorregut de la marató. Al llarg del recorregut s’establiran més de 70 animacions perquè els ciutadans formen part de la festa i animen els maratonians.

Com a novetat en esta edició, l’organització ha volgut implicar les comissions falleres de la ciutat a través de la iniciativa Running Faller. Les falles organitzaran les seues animacions i participaran en un concurs en què la seua originalitat, implicació i animositat seran la clau. Finalment, també s’implementaran els punts d’animació en els avituallaments de “Recicla el teu Esforç”. Esta iniciativa de conscienciació passa també a ser una acció d’animació, ja que en tots estos punts s’instal·laran altaveus des dels quals sonaran cançons que els corredors hagen seleccionat en la Fira Expo Esport.

D’altra banda, l’organització també ha preparat un vídeo amb alguns dels protagonistes de l’esport valencià com: Dani Parejo, David Albelda, Rubén Baraja, Rafa Martínez, Mateo Musacchio, David Casinos, José Antonio Redolat, Héctor Faubel…

[vcr_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=We11B-CZfX0&list=UUC3kreZhPjk-1k1CpmlTw3A” width=”640″ height=”360″ responsive=”no” autohide=”yes” rel=”no”]
Índex de l’Esforç

Enguany, com a novetat, hem desenvolupat, amb l’ajuda de l’Institut Valencià d’Investigacions i Estadístiques, una fórmula per a mesurar l’esforç. Per mitjà d’una calculadora i introduint una sèrie de paràmetres com l’edat, temps dedicat a l’entrenament, etc., a partir d’ara aconseguirem saber quant ens hem esforçat.

Este Índex de l’Esforç que hui vos anunciem ja està a disposició de qualsevol que vulga fer la prova, a través de www.indicedelesfuerzo.com

Notícies relacionades