x

La Mitja Marató València celebra el 30 aniversari amb 12 000 corredors populars

21 octubre, 2021

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos, torna als carrers de la ciutat del running el diumenge 24 d’octubre per a celebrar el 30 aniversari de la Mitja Marató València, juntament amb els 12 000 corredors populars inscrits i arribats de 87 països diferents.

Dos anys després de l’última edició i després de la suspensió de la carrera popular l’any 2020 a causa de la COVID-19 i la celebració d’una exclusiva Elit Edition en la qual es va aconseguir el rècord del món masculí, la Mitja Marató València recupera la seua essència amb la participació de participants populars –amb un cens reduït un 60 %– i un nou circuit que busca àmplies zones per a l’eixida i meta, en el qual es buscaran de nou els millors temps de la història.

La prova, que s’ha presentat en el Complex Esportiu-Cultural Petxina, lluitarà per la millor carrera mundial femenina per a convertir-se així en l’única carrera que actualment té els rècords del món de dones i hòmens. Encara que, sens dubte, tal com han deixat clar hui, la millor notícia serà tornar a veure córrer els 12 000 corredors, 79 % hòmens i 21 % de dones, que prendran l’eixida des de les 8:30 h des de l’avinguda dels Tarongers.30 Aniversario Medio Maratón - Patrocinadores

Paco Borao, president de l’SD Correcaminos, va reconéixer que “teníem clar en 2021 que si hi havia mitja marató, seria amb corredors populars. No podríem estar un altre any sense la participació de milers de corredors. I, per això, agraïm la confiança que els 12 000 corredors, dels 20 000 que teníem inscrits en 2020 abans de la COVID, confiaren en nosaltres, ens mostraren la seua fidelitat i mantingueren la inscripció”.

La 30 Mitja Marató València té un pressupost d’1,6 milions d’euros, dels quals el 45 % es cobrix amb l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso, el 32 % amb els patrocinadors i el 24 % amb les inscripcions. “Esta carrera és molt especial per a nosaltres. Va ser el primer esdeveniment en el qual la Fundació va començar a col·laborar a donar suport a l’esport de la Comunitat Valenciana, que és el desig del nostre President, Juan Roig”, va assenyalar Juan Miguel Gómez, director de la Fundació.

Per la seua part, Pilar Bernabé, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, va ressaltar que quan va “per qualsevol ciutat d’Espanya ens feliciten per com hem fet esta tornada de les carreres de manera responsable. Abans de la pandèmia ja érem referents, però ara no tenim rival” i va recordar que per a la Fundació Esportiva Municipal, la qual dirigix, també és una setmana especial “perquè celebrem el 40 aniversari”.

Record al soci número 1 en el 30 Aniversari

El president de l’SD Correcaminos va voler recordar també que “encara que no hem pogut celebrar el 30 aniversari d’esta carrera com ens agradaria, hem d’estar molt orgullosos en el club d’haver aconseguit esta xifra amb l’ajuda i la col·laboració de tots els socis de la Sociedad Deportiva Correcaminos”. Un club amb més de 40 anys d’història i amb un present que no oblida el seu passat, per la qual cosa hi va haver un moment d’homenatge per al soci número 1, Vicente Plaza, que va rebre una placa de mans del mateix Paco Borao per a recordar tota la seua vida dedicada al club com a corredor, entrenador, gerent o vicepresident.

En l’acte de presentació es va destacar també l’aportació solidària dels corredors que entre 2020 i 2021 han donat de manera voluntària en la inscripció més de 16 600 € a PallaSSOSpital, una quantitat a la qual caldrà afegir l’aportació d’‘1€ per finisher’ que la Fundació Trinidad Alfonso activa per a completar la donació a esta ONG valenciana.30 Aniversario Medio Maratón - Clubes

Notícies relacionades