x

La Mitja Marató València presenta el nou circuit igual de ràpid, però amb zones més àmplies i segures

4 octubre, 2021

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos, ha presentat el nou circuit de mitja marató per a la 30a edició, un recorregut que serà igual de ràpid que els anteriors (només deu girs en el traçat) però que té espais amplis a les zones d’eixida i de meta per a fer el control d’accessos i poder mantindre les distàncies de seguretat requerides per la situació sanitària per als corredors populars.

El nou recorregut de 21.097,5 metres tindrà l’eixida i la meta a l’avinguda de Tarongers, al costat dels campus de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, i tindrà fins a quatre carrils tant en la via d’eixida per als primers metres com en la recta de meta. A més, hi ha un solar ampli contigu a l’eixida i la meta que permetrà albergar la fira del corredor i les zones sectorialitzades en diversos espais per a albergar els corredors, cosa que no era possible en l’emplaçament anterior perquè no tenia espais similars. Així mateix, s’ha buscat una zona universitària amb pocs habitatges ni zones comercials pròximes, que afecte menys la ciutat en els muntatges i desmuntatges.

El traçat, pensat per a protegir el corredor del vent en contra i aprofitar-lo a favor, discorre en la major part per avingudes àmplies i rectes, i és extremadament ràpid. Els corredors només trobaran dos girs en els primers huit quilòmetres, passant pel carrer de la Serradora, el passeig de l’Albereda, l’avinguda de França o la Gran Via Ferran el Catòlic, i anant en paral·lel al Jardí del Túria des del quilòmetre 4 fins al 8 i del 14 al 16,5 aproximadament. A més, recorre llocs emblemàtics de Valencia Ciudad del Running com el barri del Cabanyal, la Ciutat dels Arts i les Ciències, el Palau de la Música, la Porta de la Mar, l’Estació del Nord o el Museu de Belles arts.

El recorregut, ja homologat, ha sigut dissenyat al centímetre per l’equip de circuits d’SD Correcaminos, dirigit per Ricardo Íñiguez, juntament amb Ximo Navarro i Blanca Iribas. “El circuit està pensat per a ser igual o més ràpid que els anteriors i estem segurs que els corredors, tant els atletes d’elit com els populars, podran volar i aconseguir grans marques ací, que per alguna cosa és Valencia Ciudad del Running i ja hem viscut diversos rècords del món als nostres carrers”, afirma Blanca Iribas, de l’SD Correcaminos. Valencia Ciudad del Running continuarà oferint una altimetria positiva a tots els corredors, amb només 14 metres de diferència entre el punt més elevat del circuit (17 m) i el menys elevat (3 m).

Notícies relacionades