x

Marató València esgota els 35 000 dorsals per a l’edició de 2024

21 febrer, 2024
  • La prova havia augmentat 2000 places més que en l’edició anterior, que s’han acabat en poc més de dos mesos

A nou mesos de la seua celebració, la Marató Valencia Trinidad Alfonso Zurich ha penjat el cartell de no hi ha dorsals. La prova, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha esgotat ja les 35 000 inscripcions disponibles per a participar en la 44 edició de la prova, que tindrà lloc el pròxim 1 de desembre.

La millor marató d’Espanya, segons la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, va obrir les inscripcions per al públic general el 12 de desembre amb 2000 places més que l’any passat. No obstant això, tot i l’ampliació, la resposta dels corredors ha sigut encara millor, perquè s’ha aconseguit el sold out en poc més de dos mesos, mentres que en 2023 es va produir a principis de juny. És el sext any consecutiu en què la prova aconseguix esgotar les inscripcions.

“Els corredors ens demostren any rere any que els interessa molt la Marató València, però nosaltres apostem per un creixement sostenible que ens permeta mantindre la qualitat de la prova”, afirma Paco Borao, president de l’SD Correcaminos, que recorda que “València té la marató més gran en la ciutat més xicoteta”.

Més estrangers i repetidors

Per segon any, en la Marató València participaran més estrangers que nacionals. En total, un 60 per cent dels inscrits a la prova provenen de fora d’Espanya, un 17 de la resta del país i un 23 de la Comunitat Valenciana. Com és habitual en els últims anys, la participació femenina creix un punt, fins al 21 %, amb més de 7300 dones. També eixa xifra és la dels debutants en la distància. Molt destacada és la xifra del 46 % que repetix la marató de Valencia Ciudad del Running.

Altres opcions per a apuntar-se

Els corredors que s’han quedat sense dorsal i vulguen participar en la pròxima edició l’1 de desembre tenen l’oportunitat de fer-ho apuntant-se a la llista d’espera, que s’obrirà hui  i que servix per a cobrir les places dels inscrits que sol·liciten baixa per lesió o fan ús de l’assegurança de devolució que van contractar durant la inscripció.

Una altra opció és adquirir una de les 100 inscripcions Premium, que convertix la carrera en una experiència VIP i que inclou, a més del dorsal, servicis extra com ara un ponxo o la gravació de medalla, i altres exclusius com l’accés a la zona VIP per a corredor i acompanyant, foto oficial en la meta o un vestidor per a canviar-se després de córrer, i també dorsal per a corredor i acompanyant al Bimbo Valencia Breakfast Run o a la Paella Party La Fallera. Esta inscripció Premium encara es pot contractar en la web oficial de la carrera.

Notícies relacionades