x

Valencia Ciudad del Running celebra el seu 10é aniversari amb l’ampliació del Circuit 5K

14 febrer, 2024

Valencia Ciudad del Running està d’aniversari. El projecte de marca-ciutat que va nàixer per a conjuminar i potenciar tot el moviment de la carrera a peu a la nostra ciutat complix els primers deu anys de vida i ho fa en plena forma, ja que ha convertit València en el focus local, nacional i internacional del món del running. L’acte s’ha celebrat davant de les Torres de Serrans i han assistit l’alcaldessa de València, Mª José Catalá; Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, i la resta de regidors d’Esports d’estos deu anys, Javier Mateo, Pilar Bernabé, Maite Girau i Cristóbal Grau, així com representants de l’organització de la Marató i la Mitja Marató València, 10K València i altres proves, i també els diferents clubs de running de la ciutat.

Este projecte, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, inicia la celebració d’esta dècada amb un anunci clau per als corredors: el Circuit 5K ‘Jardí del Túria’, la ruta amb més entrenaments d’Espanya i la infraestructura esportiva amb més usos de la ciutat, ampliarà el traçat actual gràcies a un nou conveni que firmaran l’Ajuntament de València i la Fundació Trinidad Alfonso i que va avançar l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, en l’acte de celebració d’este X aniversari, com a exemple d’una exitosa col·laboració publicoprivada entre les dos institucions.

Mª José Catalá ha anunciat l’acord amb la Fundació Trinidad Alfonso “per a començar a treballar en una nova ampliació fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a després poder estudiar, en els pròxims anys, connectar-lo també amb el futur Parc de Desembocadura, un altre somni, i repte, de la ciutat”, i ha afegit que este desé aniversari és el moment perquè “el Circuit 5K Jardí del Túria canvie de nom i s’anomene: ‘Circuit Valencia Ciudad del Running’”. I és que, amb la futura prolongació d’este traçat específic per a corredors, la instal·lació esportiva del pulmó verd de la ciutat, passarà a denominar-se “Circuit Valencia Ciudad del Running”, ja que, encara que mantindrà el segment actual de 5000 metres homologats, tindrà una extensió major.

El Circuit és la infraestructura esportiva més usada de la ciutat, amb més de 750.000 usos anuals de mitjana des que es va construir, la qual cosa vol dir que acumula quasi 7 milions d’usos en estos nou anys.

Amb prop de 40 carreres anuals, entre les quals hi ha dotze proves homologades i les millors carreres d’Espanya en la distància de 10K, Mitja Marató i Marató, el projecte Valencia Ciudad del Running s’ha convertit en un impuls de l’esport tant en l’àmbit local i veïnal com en l’àmbit nacional i internacional, la qual cosa, gràcies a l’elevat nivell organitzatiu dels esdeveniments de la ciutat, han catapultat la presència de València a tot el món, entre altres èxits, pels nou rècords del món en ruta i dos en pista, a més dels cinc rècords d’Espanya que ha protagonitzat la ciutat del running en els últims anys.

En este sentit, Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, va recordar que “ara mateix, Valencia Ciudad del Running és un senyal d’identitat més d’esta ciutat i un gran exemple de la col·laboració publicoprivada per a construir i reforçar el que per a nosaltres, juntament amb les Falles, és el moviment ciutadà més important de València, i només cal fer una mirada al Jardí del Túria o veure qualsevol carrera del calendari per a comprovar-ho. Valencia Ciudad del Running és l’orgull de molts corredors i veïns, l’enveja dels qui ens visiten i la demostració que esta ciutat està feta per a córrer”.

Nova categoria en els Premis al Mèrit Esportiu

Una altra novetat que va anunciar l’alcaldessa en este acte que celebra “10 anys corrent per València” (lema del X Aniversari) és que els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València, que organitza la Fundació Esportiva Municipal, tindran una nova categoria Valencia Ciudad del Running, que reconeixerà l’esdeveniment o fet personal o col·lectiu més destacat de carrera a peu que haja tingut lloc a la ciutat.

Valencia Ciudad del Running va celebrar este X Aniversari amb organitzadors i representants dels clubs amb els quals té previst commemorar durant els pròxims dotze mesos amb diferents actes i accions que es revelaran en les pròximes setmanes.

Notícies relacionades