x

Marató València anuncia la celebració d’una prova elit al més alt nivell en 2020

10 setembre, 2020

La Marató València Trinidad Alfonso EDP celebrarà el pròxim 6 de desembre de 2020 una prova atlètica al més alt nivell. L’Organització, a càrrec de l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, anuncia que hi haurà una versió professional de la carrera de marató (Elit Edition) i que estarà acompanyada, a més, d’una prova de mitja marató. Les dos cites tindran els objectius esportius més ambiciosos, ja que es treballa en un planter d’atletes elit per a acostar-se als rècords del món de les dos distàncies, o bé per a batre’ls.

Després de l’anunci de cancel·lació de la prova popular, davant la impossibilitat de garantir la seguretat dels 30.000 participants inscrits per la crisi sanitària mundial provocada per la covid-19, l’Organització confirma la celebració d’esta versió elit per a un màxim de 300 corredors professionals de tot el món, que ja han sigut convidats per l’equip de seleccionadors de la prova. A més de lluitar per aconseguir les millors marques en les distàncies de marató i mitja marató, els atletes masculins i femenins buscaran a Valencia Ciudad del Running la marca que els atorgue la possibilitat d’acudir als pròxims JO de Tòquio l’estiu de 2021.

La celebració d’esta Elit Edition serà possible gràcies al suport de la Fundació Trinidad Alfonso com a col·laborador principal i de la fidelitat mostrada pels patrocinadors i col·laboradors de la Marató i Mitja Marató València amb l’objectiu de continuar exportant al món el nom de València. Enguany, a causa de la crisi de la covid-19, només s’ha mantingut en el calendari internacional d’alt nivell la celebració de la Marató de Londres, que complix 40 anys, com la Marató València, en 2020, i el Mundial de Mitja Marató a Polònia, les dos amb la participació únicament d’atletes professionals per motius sanitaris i de seguretat.

Amb els màxims controls sanitaris i la seguretat que exigix un esdeveniment, Valencia Ciudad del Running acollirà el gran esdeveniment atlètic en ruta d’enguany, amb prop de 250 corredors professionals de marató arribats de XXX països, entre els quals es troben els participants del programa d’elit MyBest42 a la caça de les mínimes olímpiques, a banda de mig centenar més d’atletes que busquen les millors marques possibles en els 21.097,5 metres, en una prova que se celebrarà de manera paral·lela el mateix 6 de desembre, encara que sense coincidir al mateix temps als carrers de la ciutat del running.

L’organització crearà una bambolla sanitària entorn de la prova i prendrà mesures excepcionals de seguretat per a garantir un gran espectacle esportiu amb el mínim risc sanitari. La prova tindrà el seu propi dispositiu mèdic, que inclourà el suport d’una consultoria externa per a recopilar totes les dades i garantir, si cal, la traçabilitat dels passos d’atletes i persones implicades en l’organització de la carrera.

Campionat Autonòmic Valencià de Marató

La doble cita als carrers de València el pròxim 6 de desembre servirà també per a albergar el Campionat Autonòmic de Marató, que acollirà la presència de vint-i-cinc atletes amb fitxa federativa valenciana, amb la qual cosa se suma a esta celebració de l’atletisme esta competició autonòmica per a donar cabuda en este gran esdeveniment a l’atletisme valencià.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar