x

Marató València anuncia el seu dispositiu mèdic i sanitari

19 novembre, 2021

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, disposarà d’un ampli dispositiu mèdic i sanitari per a donar cobertura als 16.000 corredors que participaran en la prova el pròxim 5 de desembre.

Dispositivo Médico Maratón Valencia

Un any més, la prova disposarà d’un equip de professionals sanitaris en carrera compost per 35 professionals mèdics (dels quals 22 són anestesiòlegs i especialistes en reanimació), 20 d’infermeria, 20 ambulàncies, dos hospitals de campanya i els punts d’assistència ràpida, en un ampli dispositiu de la prova amb Creu Roja València, que coordina Luis Cort, director mèdic de la carrera.

Atenció al corredor en carrera

A més, este dispositiu disposarà de nou metges corrent en la carrera en diferents zones entre els participants i cinc socorristes patinadors amb desfibril·ladors, per a atendre qualsevol emergència de manera ràpida que es puga produir al llarg dels 42.195 metres, amb la col·laboració dels desfibril·ladors de B+SAFE a través del seu Projecte+Vida, amb la intenció de millorar la cardioprotecció en l’esport i divulgar la importància de la instal·lació del DESA als espais públics

Per a Luis Cort, director mèdic de la marató, este dispositiu “reforça la seguretat i l’atenció de corredors, la qual cosa els permet actuar davant de qualsevol emergència en el menor temps possible amb l’objectiu de reduir al màxim el risc per als nostres participants”.

Punts d’assistència ràpida amb Farmacia Ribera

Per cinqué any consecutiu, Farmàcia Ribera, proveïdor de la prova, estarà present abans, durant i després de la Marató València. Repartiran 16.500 mostres de vaselina en la bossa del corredor per als inscrits i més de 16.500 mascaretes FFP2 en la zona de postmeta.

Farmacia Ribera

L’equip de Farmacia Ribera disposarà també, un any més, de sis punts d’assistència ràpida que es repartixen al llarg dels 42 quilòmetres i amb l’ajuda de dos bicicletes amb les quals proporcionaran esprai analgèsic als corredors que ho sol·liciten sense haver de frenar el seu ritme de carrera, i també vaselina. A més de proveir la carrera de tot el material i l’ajuda en els punts d’assistència ràpida, aportaran tot el material sanitari d’ús mèdic i per a l’organització durant la carrera.

Mesures d’higiene i seguretat

A més del dispositiu mèdic i sanitari, la prova també disposarà d’una sèrie de mesures que començaran en Expo Esport València, la fira del corredor situada a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on hauran d’acudir amb mascareta i en grups reduïts per a arreplegar el dorsal, la polsera i la bossa del corredor.

De la mateixa manera, el voluntariat que estarà en els punts d’avituallament als carrers de la ciutat del running també seguirà estes mesures preventives, que passen per l’ús obligatori de mascareta i guants.

Formació en RCP per al voluntariat

Al llarg d’esta setmana, prop de 400 voluntaris de la Marató València Trinidad Alfonso EDP han rebut formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica i primers auxilis a les instal·lacions de l’Hospital Vithas València 9 d’Octubre.

Personal qualificat de Vithas ha impartit sessions presencials teoricopràctiques durant quatre dies per a continuar amb la formació dels coneguts com a #VoluntariosVithales, la tasca dels quals és molt important tant el dia de les carreres com els dies previs, amb l’objectiu que puguen atendre de la millor manera possible els corredors en una situació d’emergència i tinguen la millor formació possible en tècniques de suport vital.

Voluntariado Vithas

Notícies relacionades