x

La nova meta de la Marató València serà una gran passarel·la de 300 metres al costat de l’Hemisfèric

9 novembre, 2021

La 41a Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP tindrà una gran recta de meta de 300 metres que discorrerà sobre els llacs de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a creuar l’arc davant de l’Hemisfèric. L’anhelada passarel·la blava sobre l’aigua canvia la ubicació uns centenars de metres per a deixar espai a una postmeta molt més àmplia i segura per als corredors, però sense perdre espectacularitat.

L’organització de la Marató València, a càrrec de l’SD Correcaminos i de l’Ajuntament de València, va decidir canviar la ubicació de la meta perquè enguany el Museu de les Ciències Príncep Felipe (lloc habitual en l’última dècada) ha acollit el punt de vacunació massiva contra la COVID-19 més important de la ciutat i no es tenia la certesa que el vacunòdrom estiguera desmuntat per a la data de la prova, per la qual cosa es va haver de treballar amb altres opcions amb la intenció de no interferir en la vacunació.

La nova meta al costat de l’Hemisfèric tindrà una recta quasi 100 metres més llarga que l’anterior, amb prop de 300 de longitud, a la qual s’accedirà directament després de la rampa de baixada al Jardí del Túria, una baixada que també s’ha suavitzat i s’ha uniformat perquè siga més còmoda que en edicions anteriors. D’esta manera, s’eviten els dos últims girs de 90 graus que tenia el traçat, però, sobretot, es possibilita disposar d’una zona de postmeta molt més àmplia i segura i una zona d’evacuació millor per als corredors.

Pel que fa a la resta del circuit, és bàsicament el mateix de 2019, només hi ha diferència en els primers quilòmetres. Després de prendre l’eixida a la plaça de la Marató, pel vial dret del pont de Montolivet, a la plaça d’Europa giraran a l’esquerra pel passeig de l’Albereda fins a arribar a l’avinguda de les Balears, on els corredors tindran tres quilòmetres en línia recta per una àmplia avinguda que permetrà que la carrera s’estire còmodament.

Els altres canvis que s’han fet són uns pocs ajustos per a millorar, si cal, la bonança d’un circuit dissenyat per a aconseguir les millors marques possibles de l’elit o dels milers de corredors populars que els acompanyaran en la prova d’enguany, 2021, en el retorn dels participants no professionals. Per a Ricardo Íñiguez, responsable de circuits de la Marató València juntament amb Blanca Iribas i Ximo Navarro, va comentar que “creiem que serà un circuit encara més ràpid, especialment en la part final, on l’altimetria els serà favorable i només trobaran un gir en els últims tres quilòmetres”.

Notícies relacionades