x

La Marató al col·le reconeix l’esforç dels escolars

17 febrer, 2016

L’última edició de la Marató València Trinidad Alfonso es va viure de forma intensa en la ciutat, però també entre els més xicotets. La iniciativa de La Marató al Col·le és un projecte que va pretendre dinamitzar als xiquets entorn del món de la carrera, focalitzant l’atenció en la celebració de la Marató València Trinidad Alfonso, organitzat per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València.

En aquest cas, el CEIP Nº 9 Lloma Llarga de Paterna i CEIP Campanar de València van rebre el reconeixement com els centres amb ‘Millor Animació’ i ‘Més Assistents a ExpoDeporte’ entre els set centres participants en aquesta primera edició. Els col·legis van rebre un projector i un xec amb valor de 600 euros per a material esportiu. Un reconeixement lliurat per José Puentes, director d’Esdeveniments de la Fundació Trinidad Alfonso, que com a representant de l’entitat impulsora de la Marató València i d’aquesta activitat en els centres escolars, va acompanyar al professorat i als alumnes en aquest lliurament de premis i va agrair el seu compromís en la transmissió dels valors associats a una prova com la marató.

L’activitat de “La Marató al Col·le” va estar enfocada perquè els més joves començaren a gaudir del món de l’atletisme des de dins. Molts col·legis es van unir a aquesta iniciativa que promou també l’esport entre els xiquets des d’Infantil fins a 6º de primària (de 3 a 12 anys).

Als xicotets se’ls va ensenyar des de la història de la Marató fins a manualitats, jocs, hàbits de vida saludables o alimentació. A més, al llarg d’una setmana i de la rage monitors/animadors formats per a aquest esdeveniment, els alumnes i van conèixer l’essència del running i van posar en pràctica l’après en les aules, amb una sèrie d’activitats ideades per a practicar-les de forma divertida en el col·legi. I a manera de colofó, van visitar Expo Deporte València i van eixir a animar pels carrers de València, la Ciutat del Running, el dia de la celebració de la Marató València Trinidad Alfonso.

Notícies relacionades