x

Marató, 10K i Mitja Marató canvien el seu recorregut per a millorar

2 setembre, 2016

Que siga una carrera més espectacular, més ràpida i més confortable per als participants. Estos són els objectius que la Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, s’ha proposat aconseguir amb els canvis que ha plantejat en el seu recorregut per a l’edició de 2016.

En el matí de hui dimecres 20 de juliol, Paco Borao, president de la SD Correcaminos, ha presentat en roda de premsa acompanyat pels intendents de la Policia Local del València, Jaime García i Abelardo Gil -Cap de la divisió de Tràfic-, els detalls més destacats dels nous circuits de Marató i 10K per a 2016, així com les modificacions del circuit de la Mitja Marató. Després de mesos de treball conjunt, la labor de la Policia Local de València al costat de la SD Correcaminos ha donat com resultat la millora d’aquests exigents circuits, que beneficiaran tant a corredors com a la ciutat.

Així, els corredors que acudisquen a la cita del pròxim 20 de novembre es trobaran, per exemple, amb menys girs, major protecció arquitectònica i, inclús, un trajecte més pla si és possible, principalment a partir dels quilòmetres on sol aparéixer “el mur”. Perquè un dels canvis més notables és que se suprimix la lleugera pujada que presentava el Carrer Burjassot, acusada especialment pels corredors al trobar-se en el quilòmetre 30. Ara, els corredors passaran per este punt en l’Avinguda Ferran el Catòlic, una de les noves zones de pas més cèntrica i plana.

En concret, les principals variacions sobre l’actual circuit es troben en que s’elimina el tram que transcorria per l’Avinguda Alfauir i l’Avinguda Valladolid, i s’opta ara pel Carrer Dolores Marqués. Així mateix, se suprimix el nombre més gran possible de girs de 90º, de manera que s’eviten dos zones amb quatre girs quasi continus i es fa un traçat més lineal i ràpid en els quilòmetres 34 i 38.

D’altra banda, la marató també canvia el Carrer d’Eugenia Viñes (quilòmetre 3) per el de Doctor Lluch. A més, encara que es manté el tram per l’anomenada Ronda Nord (quilòmetre 12), en 2016 es correrà pel costat esquerre de la via, que està més protegit del vent pels edificis pròxims.

[vcr_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=AJZ1BxbzVyc&feature=youtu.be” width=”500″] [/vcr_youtube]

Amb totes estes modificacions sobre un traçat ja de per si excepcional s’espera millorar encara més l’experiència del corredor en la marató de València i, al mateix temps, minimitzar l’impacte que la prova té en la ciutat durant la seua celebració.

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/maraton/recorrido-maraton/” target=”blank” background=”#f61812″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: external-link” icon_color=”#1b1616″ text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Nuevo circuito Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP[/vcr_button]

Un recorregut de deu per a la 10K

La prova de 10 quilòmetres que acompanya a la Marató de València també ha sigut objecte d’una transformació substancial en el seu recorregut. La seua essència es manté, perquè tant l’eixida com la meta continuaran sent compartides amb els maratonians. No obstant això, com a novetat a partir d’enguany els corredors d’esta carrera paral·lela podran gaudir més del centre de la ciutat i dels seus emblemàtics racons, com són el Carrer de la Pau, la Plaça de l’Ajuntament o el pas pel Carrer Colón.

Així mateix, cal destacar que els seus dos últims quilòmetres passen a ser una línia recta en lleu descens fins a arribar a la passarel·la de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la qual cosa és un avantatge per a millorar la marca personal de cada participant.

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/maraton/10k/recorrido-10k/” target=”blank” background=”#f6e512″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: external-link” icon_color=”#1b1616″ text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Nuevo circuito 10k Valencia Trinidad Alfonso[/vcr_button]

La Mitja Marató València, encara més ràpida

Conegut per ser un dels deu millors mitjans maratons del món, la prova de 21.097,5 metres per excel·lència a Espanya revalidarà esta característica amb xicotetes variacions en el seu circuit. Entre elles, la tornada a meta transcorrerà en el quilòmetre 18 per Pont del Regne de València en lloc del Pont de les Flors per evitar, així, dos girs més pronunciats. I, també, la meta s’ubicarà 30 metres més pròxima a l’edifici Veles e Vents, de manera que la zona immediatament posterior a l’arc siga més àmplia per a comoditat dels finishers, els voluntaris i els equips mèdics.

Amb tots estos canvis l’organització de Marató València Trinidad Alfonso EDP i Mitja Marató València Trinidad Alfonso evidència la seua aposta per consolidar l’excel·lència que acredita l’Etiqueta d’Or que la IAAF(Associació Internacional de Federacions d’Atletisme) va concedir a ambdós proves el passat mes de gener. Una fita que convertix a València, la Ciutat del Running, en la referència espanyola de les carreres a peu.

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/medio/recorrido-medio-maraton/” target=”blank” background=”#f6aa12″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: external-link” icon_color=”#1b1616″ text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Nuevo circuito Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso[/vcr_button]

Notícies relacionades