x

“Córrer em va salvar la vida i no deixaré de córrer mai”

1 setembre, 2016

L’esperit de superació és un dels valors principals de l’esport. Esta actitud diàriament es trasllada a la vida, en la que les persones han de superar les barreres que es troben. Així li va ocórrer a Emilio García, un valencià de 42 anys que en 2012 va haver de donar un gir de 180º en els seus hàbits amb la carrera a peu com a via per a millorar la seua qualitat de vida i la seua salut.

Una revisió mèdica rutinària allà per 2012 va portar a Emilio a canviar la seua forma de pensar i d’actuar. Emilio era un home amb sobrepés. La bàscula marcava 120 quilos quan es pujava damunt d’ella i principalment era perquè tenia una vida sedentària i tampoc cuidava massa la seua alimentació. Després d’una revisió periòdica en el seu treball va decidir canviar els seus hàbits perquè li van dir que estava molt lluny de l’aconsellable. Va començar a menjar millor i es va prendre seriosament la pràctica esportiva: va començar a córrer.

Prompte va reduir el seu pes gràcies a l’esport i això li va animar i li va donar més forces per a continuar corrent i fer-ho cada vegada amb més quilòmetres com a objectiu. “Em feia vergonya que em veren córrer, així que em vaig apuntar en secret a la Mitja Marató de Moncada i vaig aconseguir acabar-la sense haver fet cap preparació específica. Va ser tot un esclat d’adrenalina”, afirma Emilio, que es va sentir amb forces per a afrontar reptes majors.

Un any després, en 2013, va tornar a passar la revisió mèdica pertinent del seu lloc de treball. Emilio pensava: “Al·lucinareu amb els 25 quilos que he perdut. Ja estava per davall dels 100 quilos i els resultats de les anàlisis van ser molt millors que en el reconeixement anterior, però van descobrir una altra cosa en el seu cos: amb una simple palpació abdominal imprevista li van trobar una inflamació en la melsa que li va enviar directament a l’hospital. Després d’unes proves els metges van descobrir un tumor de 14 centímetres de diàmetre en el renyó d’Emilio. La positivitat de la seua vida activa li va ajudar a detectar un tumor i afrontar-ho amb temps i forces. Afortunadament, no era maligne, però el mateix dia del seu 40 aniversari, el 21 de setembre de 2013, Emilio García ha d’operar-se perquè li extirpen el renyó esquerre. “Va ser dur entrar en el quiròfan, sobretot perquè em trobava perfecte. De fet, la vesprada anterior a l’operació vaig eixir a entrenar. Per sort, tot va anar com una seda”.

Grupo MM

Dos mesos de recuperació i Emilio ja estava en la rutina d’entrenaments del Redolat Team i gaudint de la carrera a peu. Ja en 2014 va córrer 2 mitges maratons a Madrid, on residia, i a l’octubre es va embarcar en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso. “El més curiós és que ho vaig planejar tot per a córrer la Mitja de València en 2013. Volia debutar, però acabat d’eixir de l’operació no era racional”.

En menys de 1:45:00 va aconseguir acabar la prova que va acabar sent la més ràpida de la història d’Espanya en la distància de Mitja Marató. Eixe colp de moral li va animar a fer allò al que Emilio es referix com “el gran repte de la meua vida”: la Marató València Trinidad Alfonso 2015. Emilio contava de manera anecdòtica: “El ‘grosset’ del col·legi, de tota la vida, fent la seu primera marató i gaudint-la d’una manera increïble”. Emilio va creuar la passarel·la blava de la Ciutat de les Arts i les Ciències en poc més de 3 hores i mitja i amb l’orgull d’haver superat “el gran repte de la seua vida”: “Ni en els meus millors somnis pensava que poguera fer-ho. Vaig conéixer gent que hui són els meus amics, perquè no veges el que unix el patiment. Els meus companys diuen que vaig fer 45 km perquè anava de banda a banda del carrer xocant mans. Tenia la por del que debuta, però anava àmpliament preparat, així que va començar la carrera i tot va ser gaudir. Encara se’m posa la pell de gallina quan ho conte. Córrer em va salvar la vida i no deixaré de córrer mai”.

MM_sufriendo con Edu2

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/marathon/registration-marathon/marathon/registration-marathon-2016/” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Registrations Marathon[/vcr_button]

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/half/inscription-half-marathon/” background=”#F39200″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Registrations Half Marathon[/vcr_button]

[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/marathon/registration-marathon/marathon/10k-race-valencia/registration-10k/” background=”#FFCC00″ color=”#000000″ size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Registrations 10K[/vcr_button]

Notícies relacionades