x

La Mitja Marató i la Marató Valencia es consoliden com les millors carreres en ruta d’Espanya

27 desembre, 2018

Un any més, la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP es consoliden en el rànquing de la Reial Federació Espanyola d’atletisme (RFEA)com les millors carreres en ruta d’Espanya en les seues respectives distàncies, després dels resultats obtinguts en la temporada 2017-2018.

Per a l’elaboració d’esta llista, la Federació Espanyola té en compte: la capacitat organitzativa, antiguitat en el calendari de l’RFEA, nombre de participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants en les últimes tres temporades esportives. Este reconeixement es produïx en un any en què les dos carreres han viscut nombrosos rècords en diferents nivells.

La Mitja Marató rebenta la puntuació amb el seu rècord del món

En la Mitja Marató Valencia, l’atleta kenyà Abraham Kiptum va entrar en la història de l’atletisme mundial en parar el crono amb un registre de 58:18, marca que va suposar un nou rècord del món, i que juntament amb un pòdium per davall de 59 minuts i de deu corredors que van entrar a meta abans de l’hora, li ha suposat una històrica puntuació de 4.821 punts en la temporada 2017-2018, pels 2.922 de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona i els 1.870 de la Media Maratón Villa de Madrid. La prova organitzada per l’SD Correcaminos augmenta l’avantatge en la puntuació oficial, que és la mitjana de les tres últimes edicions, i que s’eleva a 3.258 punts.

Marató seguix la seua línia ascendent

Per la seua part, la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP ha rebut 3.454 punts de l’edició número 37, que es va celebrar l’any 2017 amb la victòria de Kitwara, quan va arrancar la temporada atlètica 2017-2018 que ara analitza l’RFEA. Esta puntuació supera els 2.604 punts del Zurich Maratón de Sevilla i els 1.885 de la Zurich Marató de Barcelona, proves a les quals també supera en el rànquing de la mitjana de les últimes tres edicions, ja que la cita valenciana, organitzada per l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, aconseguix els 3.169 punts de mitjana, sense tindre en compte encara els espectaculars registres de 2018, amb el nou rècord de Leul Gebrselassie (2:04:31), que entrarà a valorar-se en la present temporada.

[vcr_button url=”http://www.rfea.es/estadis/pdf/punruta2018.pdf” target=”blank” background=”#030100″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: chevron-circle-right” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #ffffff” class=”boton-vcr-std”]Rànquing RFEA – Millors carreres d’Espanya[/vcr_button]

Notícies relacionades