x

La Marató València reforça el dispositiu mèdic en la seua primera edició amb Etiqueta d’Or

16 novembre, 2016

Dispositivo Médico Maratón Valencia 2016

 

La salut dels participants en la Marató València Trinidad Alfonso EDP i la seua prova paral·lela de 10K és una prioritat màxima per a l’organització d’ambdós carreres. Per això, el dispositiu mèdic de l’edició de 2016 ha sigut reforçat. Així, sota la direcció del doctor Luis Cort, es posarà en marxa un pla junt amb la Creu Roja per garantir l’atenció immediata tant dels prop de 29.000 corredors que eixiran als carrers de la ciutat diumenge que ve 20 de novembre, des de les 08:30 hores, com del públic assistent a l’esdeveniment.

En concret, hi haurà un equip multidisciplinari de professionals sanitaris – des de metges a infermers, a més de podòlegs i fisioterapeutes – que cobriran el recorregut en la seua totalitat. Es s’instal·laran dos hospitals de campanya en meta així com 30 ambulàncies medicalitzades al llarg del circuit, amb una cada dos quilòmetres fins al km 31 i, a partir d’este, una cada quilòmetre fins al final. Totes elles tindran un metge i auxiliar sanitari, junt amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA) i la resta del material necessari per a la realització d’una reanimació avançada. Altres 6 socorristes de la Federació de Patinatge aniran amb desfibril·ladors sobre rodes per poder actuar amb rapidesa en els últims 10 quilòmetres de la prova.

Així mateix, com a conseqüència de la major afluència de públic i la dificultat dels accessos en l’últim quilòmetre, es col·locaran quatre punts de triatge amb personal mèdic capacitat per reconéixer de manera precoç al corredor potencialment greu i actuar immediatament si fóra necessari. A més, en eixa zona s’ubicaran dos quads per realitzar evacuacions de la manera més ràpida possible i facilitar els trasllats al centre hospitalari més pròxim.

Un voluntariat que treballa pel benestar dels runners

D’altra banda, molts dels voluntaris que col·laboren en la present edició de la Marató València i la seua 10K han rebut formació específica en primers auxilis i reanimació gràcies a la col·laboració d’Hospitales NISA, ja que s’entén que ells són la primera persona de contacte per als corredors en molts trams del circuit. A més, en l’acreditació de cada un d’ells constarà un algoritme ràpid d’actuació junt amb dos números de telèfon que seran atesos per personal de Creu Roja.

Punts d’assistència ràpida mòbils per alleujar molèsties puntuals

Este dispositiu integral d’atenció mèdica es completa amb els punts d’assistència ràpida gestionats per Farmacia Ribera, els quals es trobaran en els quilòmetres 15, 20, 25, 30, 35 i 40, és a dir, punts estratègics en què els corredors comencen a acusar l’esforç en les seues cames i poden patir fregades o rampes. D’esta manera, es facilitarà vaselina i Reflex als participants que ho necessiten per alleujar eixes possibles molèsties.

Tot l’any treballant i estudiant la salut del corredor

Des de fa mesos, València Ciutat del Running va iniciar la campanya ‘Entrena la teua Salut’ per conscienciar als corredors sobre la importància d’acudir a l’eixida de la marató després de la preparació necessària. A més, s’ha col·laborat des de la prova en un estudi d’investigació per veure com afecta l’entrenament i l’execució d’una carrera de 42.195 metres des del punt de vista de la salut. Així, la Universitat Jaume I, amb la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, Hospitals Nisa i la SD Correcaminos, treballa en la investigació Projecte CRS (Corre, Recupera, Repetix, Sempre Saludable). L’objectiu és millorar les capacitats dels esportistes des d’una faceta saludable, per la qual cosa s’han realitzat diferents proves i estudis a un centenar de corredors durant la preparació, així com abans i després de la prova, per analitzar tots els aspectes físics i de salut.

DOTACIÓ SANITÀRIA
2 hospitals de campanya
30 ambulàncies
2 quads
35 llicenciats en medicina
40 desfibril·ladors (sis d’ells portats per patinadors federats amb formació en primers auxilis)
Voluntaris amb formació en primers auxilis
Infermers amb formació en primers auxilis
80 kg de vaselina
320 bots de rèflex
Llicenciats en Fisioteràpia i en Podologia

 

 

Notícies relacionades