x

La Ciutat del Running es vestix d’or per rebre als més de 19.000 corredors de la Marató València

15 novembre, 2016

Presentación Maratón Valencia 2016

La Marató València Trinidad Alfonso EDP y el seu paral·lel 10K, organitzats per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, prendran els carrers de la Ciutat del Running este diumenge 20 de novembre a partir de les 8:30 hores – és a dir, 30 minuts abans que en anys anteriors – en una nova edició i no una qualsevol: serà la primera carrera maratoniana de la història d’Espanya a disputar-se amb el reconeixement de la Road Race Gold Label (o Etiqueta d’Or) de la IAAF, que acredita a esta prova de 42.195 metres com una de les millors del planeta. En total, més de 27.500 corredors s’apoderaran de València per gaudir d’una de les cites més esperades de la temporada runner.

La Ciutat del Running ha tornat a superar les seues xifres de participació en 2016 amb més de 19.000 corredors en la seua marató i altres 8.500 en la 10K València Trinidad Alfonso. Açò representa un creixement de més d’un 14% per a esta prova de llarga distància, que també consolida la seua internacionalització amb un cens superior als 5.850 corredors estrangers arribats de totes les parts del món. Així, més d’un 31% de la marea de maratonians seran internacionals atrets pel bon clima, per les condicions òptimes del recorregut, per la consecució de l’Etiqueta d’Or i per tractar-se de la millor carrera de la història nacional segons la RFEA (Real Federació Espanyola d’Atletisme).

Junt amb ells, així mateix, més de 5.700 corredors de diferents punts de la geografia espanyola correran en l’asfalt valencià la gran carrera per excel·lència el 20 de novembre. Les seues visites, per tant, propiciaran que València tinga durant els dies previs i posteriors a l’esdeveniment un notori impacte en termes de turisme esportiu participatiu que, al seu torn, es traduïx en resultats positius des de la visió econòmica.

CENS TOTAL MARATÓ VALÈNCIA TRINIDAD ALFONSO EDP 2016 19.000 corredors
Internacional 5.920 25,24 %
Nacional 5.773 31,17 %
Autonòmic – Comunitat Valenciana 7.287 43,59 %

A més, el gran circuit d’esta prova és perfecte per debutar en la llarga distància, per la qual cosa València també ha donat un salt quantitatiu i qualitatiu en la participació nacional. De fet, enguany el llistó esportiu ha tornat a superar-se amb l’objectiu de millorar més si és possible el rècord del circuit tant en dones com en homes. Així, els actuals vencedors de la prova, John Nzau Mwangangi i Beata Naigambo, hauran de defendre el seu títol, els seus personal best i els millors temps del circuit (2:06:13 i 2:26:57) davant de corredors com Geoffrey Mutai, Getu Feleke Zegeye, Solomon Kirwa Yego, l’actual subcampió de la prova Matthew Kipkoech Kisorio en homes o Lucy Wangui Kabuu en categoria femenina.

Vots renovats amb un escenari únic

L’estora blava estesa als voltants del Museu de les Ciències Príncep Felipe o la celebració de la fira del corredor, ExpoDeporte, en les seues instal·lacions ja formen part de la identitat d’esta carrera. De fet, l’Hemisfèric també ha acollit algunes de les cites més importants, com és el cas de la presentació oficial en la present edició. Per això, l’organització de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i la Ciutat de les Arts i les Ciències han firmat un conveni per mitjà del qual han refermat la seua relació per quatre anys més. D’esta manera, la prova de 42.195 metres de la Ciutat del Running manté el seu escenari únic que tant li caracteritza.

Una marató d’or

Per primera vegada en la història de l’atletisme a Espanya se celebrarà una prova amb la Road Race Gold Label de la IAAF, que acredita a esta marató com un dels millors del món. Més enllà de la carrera, esta cita representa un gran esdeveniment per a la ciutat per la multitud d’activitats paral·leles i esdeveniments extraesportius que comprén. Més de 150 animacions disposades al voltant del circuit i propostes com la Marató Fotogràfica de València, el Running Faller o el Shopping Run, entre moltes altres, serviran perquè València respire marató durant tota la setmana prèvia a la carrera. A més, ExpoDeporte València – la fira del corredor de la marató amb horari de 10 a 20 hores tant divendres com dissabte – oferirà una àmplia programació per a tots els públics en què destaca, per exemple, l’Impuls-a València, la Mini Marató València Mapfre i el Breakfast Run, un entrenament matinal i festiu que transcorrerà pel Circuit 5K dels Jardins del Túria el dissabte 19 de novembre.

El 10K, la gran festa paral·lela

Per la seua banda, el 10K València Trinidad Alfonso tindrà entre els seus favorits a corredors d’un nivell excepcional com Jaouad Oumellal en homes o Salima Charki i la campiona d’Espanya de marató Paula González Berodia. Sens dubte, un excel·lent cartell de corredors que garantix la competitivitat entre els que buscaran la victòria final d’una carrera de menor distància, però no per això menys exigent. Mentrestant, molts altres, principalment corredors populars, gaudiran d’esta cita paral·lela a la marató que convertirà a València un dia i un any més en la Ciutat del Running.

Declaracions

Paco Borao, president de la Sociedad Deportiva Correcaminos, l’entitat organitzadora de la prova: “Ja hem establit un primer rècord amb el nivell de participació, però hem de continuar treballant per mantindre l’Etiqueta d’Or. Per això, no sols tenim un important panell internacional d’atletes d’elit, sinó també nacionals i locals. Per exemple, participarà Ana Isabel Alonso, la qual té la millor marca en 42.195 metres d’Espanya des de 1995 amb 2:26:51. És més, enguany som escenari del Campionat Autonòmic de Marató. Tenim tots els ingredients perquè el producte final siga perfecte”.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso: “Un dels nostres punts estratègics enguany ha sigut el programa ‘Entrena la teua salut’. Perquè no sols és qüestió que augmente el cens, sinó que estem preocupats perquè els corredors arriben a meta en les millors condicions i amb un somriure. Per això, enguany també desplegarem un dispositiu sanitari especial durant la carrera”.

Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València: “Volem que esta carrera siga un esdeveniment de tots, tant dels corredors com dels ciutadans. Per això, treballem per facilitar la convivència de la marató amb la ciutat. D’altra banda, estem molt satisfets per la creixent incorporació de les dones a la carrera a peu i per la participació dels xiquets en l’esport per mitjà d’activitats com les Mini Olimpíades o La Marató al Cole”.

Javier Sáenz de Jubera, conseller director general corporatiu i comercial d’EDP Espanya: “Portem diversos anys col·laborant amb el món del running, però la Marató de València és diferent per la seua organització, circuit, nombre de corredors… De fet, vaig participar en l’edició de 2012 i em sorprenc quan escolte les xifres d’enguany. La veritat és que en EDP ens sentim com si estiguérem a casa, perquè l’equip d’esta prova ens ha acollit com una família”.

Enrique Vidal, director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències: “És un honor treballar amb la Marató de València. La projecció nacional i internacional que ens concedix esta prova és inestimable. Diria que hem arribat a una simbiosi perfecta”.

Notícies relacionades