x

EMT i la Marató València unixen les seues forces per potenciar la mobilitat el dia de la carrera amb desplaçaments gratis

17 novembre, 2016

EMT Maratón Valencia acuerdo movilidad 2016

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha establit un acord amb EMT València (Empresa Municipal de Transport) perquè el diumenge 20 de novembre es potencie la mobilitat en transport públic dels ciutadans i els corredors. Els detalls han sigut anunciats en un acte celebrat en els exteriors del consistori de la ciutat de la mà d’Elena Tejedor, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso; Giuseppe Grezzi, el Regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València; i Josep Enric García, el gerent de l’EMT.

Els prop de 29.000 visitants que es desplaçaran per la ciutat amb motiu de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i de la 10K paral·lela fan necessari establir unes vies de treball conjuntes entre la ciutat i l’organització per facilitar l’accés a la zona de l’esdeveniment, principalment a l’hora de l’eixida. Per això, l’EMT disposarà un servici especial d’alta freqüència en les línies 35, 95 i 99 entre les 5:30 i les 7:30 hores. Justament, estes línies són els principals nexes amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i serviran per desplaçar a tots els corredors que facen ús d’estos autobusos a la zona d’eixida. “En concret, comptarem amb fins a nou autobusos més en eixes línies i, així mateix, reforçarem les altres. La veritat és que la col·laboració amb Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de València ha sigut molt senzilla”, ha explicat Josep Enric García.

A més, conscients de la necessitat de mantindre la ciutat connectada i amb la intenció de minimitzar l’impacte de la celebració de la carrera, l’EMT incentivarà l’ús de l’autobús per part de la ciutadania en totes les seues línies. Per això, el servici d’autobús serà gratuït per a tots (ciutadans, corredors i acompanyants) fins a les 16:00 hores del diumenge 20 de novembre. Amb esta mesura es pretén minimitzar l’ús de vehicle privat en un esdeveniment multitudinari com el que s’ha convertit la Marató València Trinidad Alfonso EDP que mobilitzarà a una gran quantitat de corredors. “Hem treballat molt intensament per posar en marxa tant l’operatiu d’informació com un servici especial de coordinació de semàfors, el qual també facilitaria la intervenció en cas d’emergència”, ha destacat Giuseppe Grezzi.

Els voluntaris viatjaran gratis els tres dies d’activitat

Una de les àrees més beneficiades dins d’este acord serà la del voluntariat, ja que tots ells disposaran d’una targeta d’EMT per desplaçar-se de forma gratuïta en la ciutat durant els dies 18,19 i 20 de novembre. Amb això es facilitarà el desplaçament del voluntariat tant a la Ciutat de les Arts i les Ciències, centre neuràlgic de la prova, com als diferents punts de la ciutat per on transcorre la marató i la 10K paral·lela. Cal destacar que els voluntaris que mobilitza la prova són 1.300 i ells any rere any contribuïxen de manera altruista a fer realitat este gran esdeveniment esportiu per a València. “És una alegria anunciar esta novetat, perquè representa un deute que teníem amb els voluntaris. De fet, és el mínim que podem fer per ells”, ha declarat Elena Tejedor.

El bus granera de la marató serà d’EMT

Com a nota curiosa, la implicació de l’EMT amb la Marató València Trinidad Alfonso EDP serà més significativa si és possible. Perquè la empresa metropolitana de transport també col·laborarà amb la prova incorporant un dels autobusos de la seua flota com a “bus granera” de la marató. Este servici servix de suport i arreplega a aquells maratonians que durant el transcurs de la prova queden ressagats i decidisquen retirar-se. L’autobús completarà l’operativa de carrera i anirà darrere de l’últim corredor que estiga competint fins a la zona de meta.

Informació en la fira del corredor

Amb el propòsit que esta campanya siga un èxit, l’EMT estarà present en un punt d’informació els dies 18 i 19 de novembre en ExpoDeporte València, la fira del corredor de la prova. Així, tant els corredors com els ciutadans que ho desitgen seran informats en este estand de tots els servicis especials. A més, queden habilitades les consultes en el número de telèfon d’Atenció al Client d’EMT(963158515) i, també, en el Telèfon del Corredor de València Ciutat del Running (963940200).

plano_ciudad_emt_mvta_2016_620x440

Notícies relacionades