x

La Marató i Mitja Marató Valencia superen l’equador de 2018 amb 14.660 i 8.150 inscrits

2 juliol, 2018

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP tornarà a reunir milers de corredors de cinc continents el pròxim 2 de desembre per a viure la festa de la Marató. La prova, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament  de València, ja té més de 14.660 inscrits, xifra superior a l’edició anterior a cinc mesos de la cita, una vegada conclòs el termini més llarg d’inscripció de gener a juny.

Carreras Valencia Ciudad del Running

Entre els inscrits que prendran l’eixida a la Ciutat de les Arts i les Ciències, fins ara, un 29% de participants ho faran arribats de les diferents províncies de la Comunitat Valenciana. Augmenta el percentatge de corredors procedents de les diferents comunitats autònomes espanyoles, un 34% del total, així com el creixent nombre de corredors estrangers atrets per una de les maratons més ràpides i atractives d’Europa. Ara mateix, un 37% de participants viatjaran a Espanya per a córrer la marató a la ciutat del running, amb Itàlia, França, Regne Unit, Holanda i Bèlgica com els països amb més corredors representats.

En esta 38a edició continua augmentant el percentatge i el nombre de corredores inscrites (18%), xifra que és dos punts superior a l’edició anterior. En total, el nombre de corredors inscrits al millor marató d’Espanya és un 9 % superior al de l’edició passada en aquest període de l’any.

La Mitja Marató, es manté parell amb el canvi del recorregut

Per la seua part, la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP8.150 inscrits quan falten menys de quatre mesos per a la gran cita dels millors 21.097,5 metres d’Espanya. El cens de la carrera està compost per una majoria de corredors de la Comunitat Valenciana (55%), seguit de la resta d’Espanya (25%) i de corredors internacionals (20%), segment que més ha crescut des que es van obrir les inscripcions. La Mitja Marató Valencia també augura una major presència de corredores, després de l’increment de dos punts de les inscrites en la prova (27%).

El nou recorregut, encara més ràpid, compartix gran part del traçat amb el del recent Mundial de Mitja Marató, celebrada al març, del qual van disfrutar més de 14.500 atletes d’elit i populars, per la qual cosa augura grans marques entre els milers de corredors que ja han confirmat la seua presència en la mitja marató més ràpida d’Espanya i que posseïx també el rècord mundial en categoria femenina.

 

La 10K, a tota velocitat per a estrenar la ‘Bronze Label’ de la IAAF

La 10K Valencia Trinidad Alfonso, que prendrà l’eixida juntament amb la Marató, al pont de Montolivet, continua augmentant la llista de corredors inscrits amb un total de 3.600 fins a hui. Els dorsals estaran disponibles fins a cobrir el contingent de 8.500 corredors, per a una carrera que estrenarà Etiqueta Bronze de la IAAF.

Notícies relacionades