x

L’Obra Social “la Caixa” dona suport a les categories de persones amb discapacitat en Mitja Marató, Marató i 10K

11 setembre, 2018

La Mitja Marató, Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i 10K Valencia Trinidad Alfonso presenten les categories de persones amb discapacitat que participaran en la pròxima edició, una acció d’integració que l’organització de les proves du a terme juntament amb l’Obra Social “la Caixa”, gràcies a la col·laboració de la FESA (Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana).

L’acte ha sigut presentat en la seu de CaixaBank per Xicu Costa, director territorial de CaixaBank de la Comunitat Valenciana; Juan Botella, gerent de l’SD Correcaminos; Pilar Javaloyas, presidenta de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), i Alberto Sendín, corredor de la Mitja Marató Valencia i 10K Valencia Trinidad Alfonso (del CD Never Stop Running).

En esta nova edició de les millors carreres d’Espanya, que se celebraran els pròxims dies 28 d’octubre i 2 de desembre, prop de 100 atletes competiran en cada una de les quatre categories: persones amb discapacitat en cadira de rodes, discapacitat funcional, sensorial o intel·lectual. Totes les inscripcions es formalitzen a través de la FESA, que aporta el seu criteri, coneixement i experiència per a vetlar per la correcta agrupació de les diferents categories.

categorias-personas-discapacidad-valencia

Juan Botella, gerent de l’SD Correcaminos, assegura que des de l’organització “no volem suplantar les proves absolutes. Volem fer una prova tan integradora com siga possible” i afig que, des de l’organització de la prova, “estem molt contents que la gent disfruta amb tota naturalitat”. Declaracions a les quals se suma Pilar Javaloyas, i assegura que “per a FESA, el més important és la normalització”, i destaca que “els atletes venen contents i se’n van encara més contents per ser integrants d’una gran prova” i que enguany ja té 75 inscrits.

Per la seua part, Alberto Sendín, que correrà la Mitja Marató Valencia per cinquena vegada, afirma que “està molt bé que hi haja quatre categories de discapacitat i és un gran atractiu”.

Finalment, des de CaixaBank, Xicu Costa assegura estar “absolutament emocionat amb la iniciativa” i afig que “esta marató és una marató certament diferent per tindre estes categories d’integració”.

corredores-con-discapacidad

Igual que en les edicions anteriors, tots els atletes que puguen englobar-se en alguna de les quatre categories tindran un 50% de bonificació en la inscripció. A més, amb motiu d’esta nova acció, l’Obra Social “la Caixa” recolza i premia la participació de les persones amb discapacitat que afronten estos grans reptes, a més d’ajudar amb els seus voluntaris a estos corredors en les proves.

Notícies relacionades