x

L’elit internacional aposta per fer història en la Marató i Mitja Marató València

7 desembre, 2020
El diumenge que ve 6 de desembre, la Mitja Marató i la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition viuran la que serà la gran carrera del 2020, però també una prova que pot passar a la història gràcies a la impressionant llista d’atletes participants, que inclou l’home amb la tercera millor marca de la història de marató, Birhanu Legese, o l’actual rècord del món de mitja marató en carreres només de dones Peres Jepchipchir.

MV Legese y Jepchirchir

De fet, han sigut els mateixos atletes els qui han assegurat que es veuen capaços de batre el rècord del món de marató masculina i femenina. “Crec que és possible córrer per davall del rècord del món, jo ho intentaré diumenge”, va assegurar en roda de premsa Birhanu Legese (2h02:48). “Estic ben preparat i el circuit és bo per a córrer ràpid”.

En la mateixa línia, Peres Jepchirchir (2h23:50) va explicar que està “en bones condicions per a córrer per davall de la meua millor marca personal”. “Sé que les competidores són molt bones, però la preparació ha anat molt bé, estic molt motivada i he corregut dos mitges maratons amb bones marques i això m’ha motivat per a anar per més”, va dir.

En este sentit, Paco Borao, director de la carrera, va ser més caut i va afirmar que en mitja marató es busquen “els majors rècords, els del món”, però va reconéixer que en marató “és molt complicat perquè són molt ràpids, però els objectius són els rècords de carreres i per què no un rècord del món”.“Ací a València estem sempre preparats per a batre rècords”, va dir

MM Teferi y Kipruto

En la Mitja Marató Valencia Elit Edition, un dels atletes que podria fer-ho és Rhonex Kipruto, debutant en la distància però recordista mundial de 10K amb 26:24, va assenyalar que el seu objectiu és córrer i guanyar”.“Conec València molt bé, sé que es baten rècords i la meua preparació ha sigut bona, per la qual cosa espere que el debut també siga bo”, va apuntar. Per la seua part, Senbere Teferi (1h05:32) va dir que està forta i que es veu capaç de rebaixar el rècord d’Etiòpia que ella mateixa posseïx

Un any complicat

En la seua intervenció, Paco Borao va agrair a totes les administracions públiques, CSD, Ministeri d’Esports i Afers exteriors, ambaixades i cos consular, a més de la Federació Espanyola i World Athletics que ens han ajudat molt per a portar la gent en estos temps difícils i que han tingut molta faena”. “La carrera és, des del punt de vista sanitari, completament segura. Els atletes han passat dos PCR, dormen sols, mengen a l’habitació… Complim al 100 % les normes sanitàries i volem mostrar-ho a tot el món”.

Marc Roig, seleccionador de l’elit internacional de la prova: “M’agradaria destacar les dificultats que ha tingut enguany la selecció dels atletes d’elit. Com que no hi ha hagut competicions, tots els atletes del món volien estar a València, ja ho volien abans, perquè València és la ciutat del running, però ha sigut dolorós haver de dir que no per raons d’aforament, però els que estan són els millors del món”. 

“Hi ha absències destacades, com la Geoffrey Kamworor, que fins a la primera meitat de l’any estava tancat, però va tindre un accident que li ha impossibilitat estar a pesar que ha fet tot el possible per recuperar-se, i la de Letesenbet Gidey, actual rècord de 5.000 metres, que no pot estar ací per la situació tan complicada que estan vivint a la seua regió d’Etiòpia, amb un conflicte bèl·lic que no li ha permés eixir d’allí”.

Roig va acabar amb una petició a tots: “Vull que cregueu amb mi que el diumenge no veurem només una de les millors carreres de l’any, sinó també una de les millors de la història”.

Notícies relacionades