x

La bambolla sanitària de la Marató i la Mitja Marató confirma un 100 % de proves PCR negatives

10 desembre, 2020
El dispositiu mèdic i sanitari de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition i la carrera de Mitja Marató que se celebrarà conjuntament està ja funcionant en els dos hotels bambolla que l’organització ha disposat per a albergar els més de 250 atletes que prendran l’eixida diumenge.

Amb un estricte protocol sanitari coordinat pel director mèdic de la carrera, Luis Cort, tots els atletes internacionals i nacionals s’han hagut de sotmetre a una segona prova PCR per a poder seguir dins d’esta bambolla sanitària i poder prendre l’eixida de la Mitja Marató o la Marató Valencia Elit Edition. De moment, les anàlisis d’estes proves realitzades en el laboratori Bionos Biotech han sigut satisfactòries, ja que, fins ara, el 100 % dels resultats han sigut negatius

MV pruebas PCR

Estes proves, realitzades pel personal mèdic de la prova, continuaran dissabte amb els últims corredors que se sumaran als dos hotels bambolla, i no es permetrà prendre l’eixida a cap corredor que no haja realitzat el segon test PCR. Cal recordar que tots els atletes inscrits en la primera llista de participació o entry list ja van haver d’adjuntar un resultat negatiu d’un test PCR abans d’emprendre el viatge cap a València. També el seu cercle més íntim com els entrenadors o mànagers va passar el mateix procés.

Per a aconseguir-ho, la competició compta amb la plataforma Connect by Circular-Lab i l’eina AQ Reader per a assegurar una prova lliure de COVID. Este sistema tecnològic, basat en intel·ligència artificial i machine learning, permet anticipar-se a qualsevol situació de risc per COVID gràcies a la informació que recull i centralitza a temps real abans, durant i després de les més de 700 proves PCR que seran realitzades als atletes i l’organització per a este esdeveniment. 

La tecnologia de Circular-Lab ajudarà a l’establiment de protocols predissenyats prèviament i adaptats a totes les fases de la competició, des de la prevenció, detecció i actuació per a assegurar un esdeveniment lliure de COVID. 

Menjades i xarrada tècnica en l’habitació de l’hotel

A més, els atletes professionals que prendran part en la Marató o la Mitja Marató València tenen l’obligació de desdejunar, esmorzar i sopar a les seues habitacions, on reben del personal de l’AC Hotel València, patrocinador d’este 40 aniversari, i Ilunion Aqua els menús per a no compartir espais sense usar la mascareta obligatòria.

MV comida habitaciones

L’habitual xarrada tècnica el dia previ a la carrera es va fer via streaming, de manera que els atletes i els seus entrenadors pogueren conéixer els detalls finals de la prova des de les habitacions de l’hotel sense haver d’acudir de manera presencial.

MV comida hotel

L’organització, més segura gràcias a Movistar

A més, els membres de l’organització i tot el personal autoritzat a treballar en l’esdeveniment disposa d’un nou element de seguretat, ja que gràcies a Movistar, nou partner tecnològic de la prova, tot el personal acreditat en l’esdeveniment ha de portar un dispositiu electrònic de control de distància i traçabilitat, que permetrà a les persones que el porten conéixer, amb diferents avisos, quan no s’estiga respectant la distància de seguretat. A més, permetrà a l’organització, si hi haguera algun cas positiu, saber, respectant en tot moment la privacitat, conéixer els moviments de cada un i amb quines altres persones ha estat en contacte i quant de temps per a facilitar esta informació a les autoritats sanitàries si així ho requerixen a l’organització.

Amb l’ajuda dels estàndards de connectivitat beacon bluetooth de baixa energia, el sistema és capaç de notificar a una persona que ha tingut contacte amb un cas diagnosticat de COVID-19 a través d’un servei cloud amb dades encriptades que complix al 100 % el Reglament General de Protecció de Dades.

Notícies relacionades