x

La bambolla sanitària de la Marató i la Mitja Marató confirma un 100 % de proves PCR negatives

10 desembre, 2020
El dispositiu mèdic i sanitari de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP Elit Edition i la carrera de Mitja Marató que se celebrarà conjuntament està ja funcionant en els dos hotels bambolla que l’organització ha disposat per a albergar els més de 250 atletes que prendran l’eixida diumenge.

Amb un estricte protocol sanitari coordinat pel director mèdic de la carrera, Luis Cort, tots els atletes internacionals i nacionals s’han hagut de sotmetre a una segona prova PCR per a poder seguir dins d’esta bambolla sanitària i poder prendre l’eixida de la Mitja Marató o la Marató Valencia Elit Edition. De moment, les anàlisis d’estes proves realitzades en el laboratori Bionos Biotech han sigut satisfactòries, ja que, fins ara, el 100 % dels resultats han sigut negatius

MV pruebas PCR

Estes proves, realitzades pel personal mèdic de la prova, continuaran dissabte amb els últims corredors que se sumaran als dos hotels bambolla, i no es permetrà prendre l’eixida a cap corredor que no haja realitzat el segon test PCR. Cal recordar que tots els atletes inscrits en la primera llista de participació o entry list ja van haver d’adjuntar un resultat negatiu d’un test PCR abans d’emprendre el viatge cap a València. També el seu cercle més íntim com els entrenadors o mànagers va passar el mateix procés.

Per a aconseguir-ho, la competició compta amb la plataforma Connect by Circular-Lab i l’eina AQ Reader per a assegurar una prova lliure de COVID. Este sistema tecnològic, basat en intel·ligència artificial i machine learning, permet anticipar-se a qualsevol situació de risc per COVID gràcies a la informació que recull i centralitza a temps real abans, durant i després de les més de 700 proves PCR que seran realitzades als atletes i l’organització per a este esdeveniment. 

La tecnologia de Circular-Lab ajudarà a l’establiment de protocols predissenyats prèviament i adaptats a totes les fases de la competició, des de la prevenció, detecció i actuació per a assegurar un esdeveniment lliure de COVID. 

Menjades i xarrada tècnica en l’habitació de l’hotel

A més, els atletes professionals que prendran part en la Marató o la Mitja Marató València tenen l’obligació de desdejunar, esmorzar i sopar a les seues habitacions, on reben del personal de l’AC Hotel València, patrocinador d’este 40 aniversari, i Ilunion Aqua els menús per a no compartir espais sense usar la mascareta obligatòria.

MV comida habitaciones

L’habitual xarrada tècnica el dia previ a la carrera es va fer via streaming, de manera que els atletes i els seus entrenadors pogueren conéixer els detalls finals de la prova des de les habitacions de l’hotel sense haver d’acudir de manera presencial.

MV comida hotel

L’organització, més segura gràcias a Movistar

A més, els membres de l’organització i tot el personal autoritzat a treballar en l’esdeveniment disposa d’un nou element de seguretat, ja que gràcies a Movistar, nou partner tecnològic de la prova, tot el personal acreditat en l’esdeveniment ha de portar un dispositiu electrònic de control de distància i traçabilitat, que permetrà a les persones que el porten conéixer, amb diferents avisos, quan no s’estiga respectant la distància de seguretat. A més, permetrà a l’organització, si hi haguera algun cas positiu, saber, respectant en tot moment la privacitat, conéixer els moviments de cada un i amb quines altres persones ha estat en contacte i quant de temps per a facilitar esta informació a les autoritats sanitàries si així ho requerixen a l’organització.

Amb l’ajuda dels estàndards de connectivitat beacon bluetooth de baixa energia, el sistema és capaç de notificar a una persona que ha tingut contacte amb un cas diagnosticat de COVID-19 a través d’un servei cloud amb dades encriptades que complix al 100 % el Reglament General de Protecció de Dades.

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar