x

L’essència de la Marató València: 1.350 voluntaris d’or

14 novembre, 2016

Organitzar un esdeveniment de la magnitud d’una carrera de llarga distància no seria possible sense totes les persones que, desinteressadament, decidixen col·laborar per a fer-la possible. L’organització de la Marató València Trinidad Alfonso EDP és molt conscient d’això i vol donar les gràcies un any més als 1.350 voluntaris que finalment treballaran per a l’edició del pròxim 20 de novembre.

Esta xifra, que es deu en gran manera al treball desenrotllat per S.D. Correcaminos, així com al compromís de les cinc principals universitats de la ciutat – Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat CEU Cardenal Herrera, Universitat Catòlica de València San Vicent Màrtir i Universitat Europea de València –, les quals s’han sumat en 2016 a les accions de captació junt amb l’Oficina de Voluntariat Esportiu de la Fundació Esportiva Municipal (FDM València) i amb EDEM, l’Escola d’Empresaris.

Totes estes entitats han participat en la campanya de voluntariat de la Marató València en 2016 i el seu lema no ha sigut casual: “Tu fas possible la marató. Esta frase no sols tracta de cridar l’atenció dels col·laboradors potencials, sinó que pretén destacar el seu valor. De fet, l’acció ha sigut acompanyada de l’activació de l’hashtag oficial, #YoSoyVoluntario, perquè la comunitat online de la carrera també reconega i done una major visibilitat a la seua lloable labor.

Aspectes tan importants com l’entrega de dorsals i bosses del corredor en Expodeporte, l’atenció in situ dels dubtes d’última hora dels runners o el subministrament de productes en els punts d’avituallament oficials són només algunes de les funcions que ells realitzen. Per això, a més de les nou xarrades de captació que s’han celebrat, els voluntaris han rebut també un curs de formació i coneixements bàsics sobre reanimació cardiopulmonar (RCP).

D’esta manera, la primera edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP amb Etiqueta d’Or pot presumir de tindre un equip de voluntaris que estan a la mateixa altura que eixe metall. A més, l’organització també ha volgut saldar un deute pendent amb ells i oferir-los transport públic gratuït divendres, dissabte i diumenge gràcies a un acord amb l’EMT, perquè a ells mai els falla ni l’entusiasme ni el somriure a l’hora d’ajudar en la logística de la prova o d’atendre els seus participants.

voliuntarios-maraton-0004

Notícies relacionades