x

Kitwara i Zennebe asseguren que la Marató Valencia és idònia per a un rècord mundial

19 novembre, 2017

Després de la celebració del nou rècord de la prova, la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP ha celebrat la roda de premsa, tradicional entre les maratons amb Etiqueta d’Or de la IAAF, amb el guanyador i la guanyadora de la carrera, Sammy Kitwara i Aberu Zennebe.

Maratón Valencia 2017

Paco Borao, president de la Sociedad Deportiva Correcaminos, club organitzador de la prova juntament amb l’Ajuntament de València, ha presentat l’acte, acompanyat per Rachid Ben Meziane i Frans Denissen, representants; Aberu Zennebe, guanyadora de la Marató Valencia 2017, i el vencedor de la prova, Sammy Kitwara, el qual ha batut el rècord de la prova de la que ja era la marató més ràpida en sòl espanyol.

L’etíop Aberu Zennebe ha mostrat la seua satisfacció com a primera dona que ha arribat a la meta de la 37a edició de la Marató València, a la Ciutat de les Arts i les Ciències. M’agrada molt València i estic molt contenta d’haver guanyat ací”, ha declarat.

Per la seua part, el seleccionador Rachid Ben Meziane ha afirmat que “hui és un dia molt important, no solament per a València, sinó per a tota Espanya”. “La Marató València ha demostrat hui les possibilitats que tenen en el futur tant el circuit com l’organització, que és excel·lent”, ha afegit.

Maratón Valencia 2017

Sammy Kitwara, atleta que ha batut hui diumenge 19 de novembre el rècord de la Marató Valencia, ha declarat que “la carrera ha sigut bona, el temps ha sigut bo i el recorregut ha sigut extra bo”. He corregut moltes maratons, però esta ha sigut la més plana i la més fàcil per a aconseguir en un futur el rècord mundial, ha confessat Kitwara. Finalment, el recent vencedor de la primera marató d’Espanya que ha aconseguit l’Etiqueta d’Or de la IAAF ha mostrat la seua alegria i ha agraït a l’organització tot el seu suport. “Em van dir que hi havia una costera al voltant del quilòmetre 30 però no l’he trobada”, ha afegit.

Frans Denissen, representant de Sammy Kitwara, s’ha mostrat molt content tant pel rècord aconseguit pel kenyà com per la prova, la qual ha considerat perfecta. La Marató Valencia és una de les maratons millor organitzades del món. És una marató molt plana i molt ràpida que està creixent i millorant molt”, ha afirmado. ha afirmat. Finalment, Denissen ha assegurat que “València ha de continuar lluitant per a posicionar-se com una de les millors carreres del món, perquè té moltes possibilitats d’estar entre les més grans”.

Notícies relacionades

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha rebut els representants del Comité de Direcció de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP en una reunió de treball de cara a avançar en el protocol de seguretat de l’esdeveniment. A la reunió va assistir Pilar Bernabé, presidenta de la Fundació Esportiva Municipal i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Juan Botella, gerent de la Sociedad Deportiva Correcaminos, i Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, acompanyats del doctor Luis Cort, responsable mèdic de la Marató i la Mitja Marató. A més, van participar també en esta reunió de treball Josep Miquel Moya, director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública. A més de la reducció considerable del cens de participants al 60 % respecte als prèviament inscrits i l’eixida en més onades de menys corredors i amb més diferència de temps, s’adoptaran mesures que tindran en compte la situació epidemiològica del moment i s’adaptaran sempre en funció de la normativa autonòmica vigent en sanitat. També es van estudiar la resta de mesures que s’adoptaran per a fer un esdeveniment segur i es començarà ja a treballar amb Sanitat en una regulació específica per als esdeveniments participatius com les carreres de marató i mitja marató. Es confia que la evolució positiva i l’elevat ritme de vacunació no obligue l’organització a exigir més requisits mèdics als participants. En qualsevol cas, s’anunciarà als corredors les mesures sanitàries o requisits amb temps suficient de les carreres de la Mitja Marató o Marató, fixades en el calendari per al 24 d’octubre i el 5 de desembre. Pilar Bernabé va valorar esta trobada de treball com “una reunió molt productiva” i va voler “agrair a la consellera de Sanitat l’esforç i el compromís amb esdeveniments tan importants com la Mitjà Marató i la Marató València. Treballarem amb la Conselleria de Sanitat en un protocol que garantisca la celebració dels dos esdeveniments amb plena seguretat per als corredors i també per a la ciutat i la ciutadania. I estic convençuda que podrem arribar a una magnífica celebració de les dos proves”.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar