x

Feliç Dia Internacional de la Dona

7 març, 2015

Els grans èxits de l’esport espanyol són, quasi sempre, protagonitzats per dones. Les extraordinàries gestes protagonitzades per elles en els Campionats del Món i els Jocs Olímpics són un gran espill per a començar en l’esport, sent una gran via d’accés a este el món del running. Les xifres així ho mostren, incrementant-se any rere any el nombre de corredores en les grans cites de l’atletisme popular de València com el 10k, Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso.

 

Mujer 10k Valencia

El cas més significatiu és el del 10k Trinidad Alfonso. La incorporació de la dona a la carrera paral·lela a la Marató València va aconseguir en l’edició del 2014 una xifra més que respectable, el 43% del total. Una evolució en les distàncies que prompte s’ha de vore reflectida en la Marató València, que pràcticament ha duplicat el percentatge de participació en la prova en els darrers quatre anys.

Grans avanços que veiem reflectits en la resta de carreres de la ciutat de València. Cada vegada la dona cerca reptes majors en l’esport i la marató és la distància per excel·lència. Per molts motius, entre els quals destaca el circuit, la climatologia i la gran afició que no deixa mai a soles al corredor, la Marató València Trinidad Alfonso és l’escenari perfecte per a donar eixe pas endavant.

En l’edició de 2014 van ser 1.504 les valentes que van recórrer el circuit valencià. Ja ho vam fer en el seu moment, però hui, Dia Internacional de la Dona, volem brindar-li un nou homenatge i animar al fet que eixa xifra seguisca creixent en l’edició de 2015.

Notícies relacionades