x

L’entrenament per a una marató, millor amb GPS i música

26 maig, 2016

Cada vegada menys persones entenen la preparació per a qualsevol competició esportiva que es precie sense l’ajuda de la tecnologia. Per açò, els dispositius electrònics que acompanyen en la pràctica d’activitat física no només han proliferat, sinó que han millorat d’un temps a ara exponencialment: la quantitat de serveis oferits s’ha incrementat mentre que la seua grandària s’ha reduït.

Es tracta de la revolució dels anomenats wearables, és a dir, eixos xicotets aparells que es porten damunt com un complement més, que funcionen sense interrupció alguna i que permeten la realització de diverses tasques simultàniament. Amb tot, es converteixen en una sort d’extensió per al cos dels seus usuaris i els runners són un clar exemple d’este fenomen.

MUSIC_RUNNER_02

Mesurar els minuts d’activitat física, les hores de descans, les calories cremades o la freqüència cardíaca en el dia a dia, així com seguir en temps real la distància, el ritme o la velocitat tant en carrera com per quilòmetres són recursos que ajuden en gran manera als corredors a marcar-se objectius personals i, la qual cosa és més important, a complir-los.

A més d’estes variables, els wearables ofereixen una motivació afegida, doncs molts serveixen com a reproductors de música. S’estima que més del 70% de persones entrena al ritme de cançons, per la qual cosa, lluny de ser secundari o insignificant, este factor també determina la decisió de compra dels aficcionats a l’esport en aquest sentit.

Conscients d’açò, les marques del sector no paren d’innovar per la comoditat dels runners i per millorar les prestacions. Este seria el cas de, per exemple, un dels patrocinadors de la nostra marató, referent en cronometratge de les carreres del carrer: TomTom i el seu Runner 2 Cardio + Music, el qual comprèn totes les funcions anteriorment espmentades, no requereix de cables gràcies a uns auriculars propis, s’adapta tant a dones com a homes per a l’alt rendiment, presenta fins a 3GB de capacitat i, a més, una funció multisport que té diverses modalitats esportives, com el ciclisme o la natació.

En definitiva, l’entrenament per a una prova com la Marató València Trinidad Alfonso pot canviar radicalment gràcies a l’ús de dispositius com el Runner 2 Cardio + Music de TomTom.

 

PRODUCTINUSE_RUNNER_MALE_CLOSE

Notícies relacionades