x

La Marató València Trinidad Alfonso supera en el seu canvi de preu de juliol els 10530 inscrits

1 juliol, 2015

La Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per l’Ajuntament de València i la SD Correcaminos, segueix creixent de manera ferma de cara a l’edició de 2015. Els 10.530 aconseguits a data d’1 de juliol de 2015, data en la qual es produeix un canvi de preu, confirmen que la prova valenciana va camí de rècord en la seua edició del proper 15 de novembre.

Per la seua banda, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, que se celebra pràcticament un mes abans a la marató -18 octubre de 2015- també segueix la senda del rècord de participació. Justament en un any on se celebra el 25é aniversari de la prova, la distància dels 21.095 metres supera ja la xifra dels 6.585 participants, que creix al mateix temps que la seua rellevància esportiva com una cita destacada en el calendari nacional i internacional de carreres. Cal recordar que en 2014, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso va acabar aconseguint la millor marca mundial de la temporada en la distància i la 6na millor marca de tots els temps a més de la més ràpida en sòl espanyol.

 

graficos_censo_1_julio_maraton_VLC

graficos_censo_1_julio_medio_maraton_VLC

 Perfil del corredor i origen

Pel que fa al perfil del corredor inscrit fins a este període de juliol de 2015, destacar la rellevància del corredor internacional. En l’apartat estadístic, el nombre de corredors forans que ja planifiquen el seu viatge per a córrer la Marató València Trinidad Alfonso aconsegueix els 2.700 inscrits. Els països amb major nombre de corredors mobilitzats, a dia de hui, són: Itàlia (967), Bèlgica (354), Regne Unit (311), França (309) i Països Baixos (229).

En l’àmbit nacional, al marge de la Comunitat Valenciana que copa el 45’5% del cens inscrit, les províncies de Madrid, Barcelona, Murcia, Albacete, Ciudad Real i Toledo es confirmen com els principals punts d’origen de la resta d’Espanya, que suposen el 28’08% del cens.

D’altra banda, la Mitja Marató València Trinidad Alfonso arreplega en els seus nombres de juliol de 2015, un perfil de corredor internacional que ocupa ja el 10’4% del cens total. Els principals països d’origen s’estableixen en: Itàlia (318), Països Baixos (127), Regne Unit (111), França (29) i Bèlgica (21) .

A la participació autonòmica valenciana, esta compon el gruix principal del cens amb un 70‘23% dels inscrits fins al moment. Esta es completa amb un 19’29% de corredors procedents de la resta d’Espanyal.

La dona, cada vegada amb major presència en la Marató i la Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

També és significatiu el creixement en el cens del nombre de dones que es decideixen a participar en la Marató i Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

En el cas de la Marató València Trinidad Alfonso, la participació femenina suposa un 13%, amb 1.344 dones ja inscrites per a superar els 42.195 metres de la prova. Mentre, la presència femenina en el cens de la Mitja Marató arriba al 23% de la xifra actual de participació, que representa a 1.529 corredores.

 

Boton más info inscripciones maraton y 10k valencià

 

Boton más info inscripciones medio maraton valencià

 

 

 

Notícies relacionades