x

Córrer de nit, la millor opció per al runner a l’estiu

11 agost, 2015

Quan fa calor els metges recomanen moderar els esforços físics, però un runner empedernit no pot deixar de córrer ni a l’estiu. Els metges aconsellen sempre estar molt bé hidratat i en zones d’ombra. Amb l’arribada de l’època estival molts són els runners que baixen el ritme durant alguns mesos, però molts altres es mantenen en la seua línia d’entrenaments gràcies a fanals i llanternes. Són els corredors nocturns. La gent que aprofita quan baixen les temperatures en l’època estiuenca per a seguir donant-ho tot quilòmetre rere quilòmetre i mantenir una continuïtat en el seu ritme, malgrat vacances o climes poc propicis.

Cada vegada són més els que corren de nit perquè prefereixen fer-ho amb calma, sense gent que puga condicionar el seu ritme o aglomeracions de runners en les vesprades, hora punta per als corredors. I l’estiu ajunta les condicions propícies de temperatura i temps de treball per a poder disfrutar de córrer a deshores.

Però no només apareixen els runners nocturns a l’estiu. Hi ha una infinitat de gent que per qüestions laborals o altres ocupacions nomes té temps per a eixir a rodar quan cau el sol, ja siga a l’hivern o a l’estiu. Els llops solitaris també se senten en la seua salsa conforme arriba la nit, ja que els asfalts es troben bastant més alliberats que a les vesprades.

L’estiu és la millor època per a aquest tipus de corredor per moltes raons. La temperatura no és tan asfixiant com durant la resta del dia i, amb una mica de sort, pots trobar una brisa que ajude a suportar els més de 25ºC; hi haurà pocs companys que puguen entorpir el teu ritme i podràs tenir un major control dels moviments i de la respiració; i un major consum dels hidrats de carboni ingerits durant el dia, que et permeten afrontar la nit amb l’estómac una mica més descarregat.

No obstant açò, córrer de nit també té els seus entrebancs. Cal portar molta cura amb qualsevol forat que puga haver-hi al llarg del recorregut i és important tenir alguna manera d’il·luminar la via per la qual correm. L’imprescindible és sempre portar un mòbil amb el qual poder cridar emergències o comunicar-nos amb algú proper en el cas que patim alguna lesió sobtada, perquè a la nit són menys els runners que puguen ajudar-te o la gent que es trobe pel carrer per a socórrer-te en cas de patir qualsevol imprevist.

Finalment, però no menys important, portar roba de colors cridaners i reflector facilita la visibilitat del corredor i permet als transeünts vore per on circulen els runners.
Córrer de nit es converteix en una opció més per a no perdre el ritme durant l’època estival i poder disfrutar de fer esport els 365 dies de l’any.

Notícies relacionades