x

6 hidratants imprescindibles per als runners

17 agost, 2015

Els líquids són imprescindibles per a un esportista i més si cap per a un corredor, que no para d’expulsar-los durant la seua activitat. A l’estiu encara s’accentua més la deshidratació. Per açò volem mostrar-vos 6 aliments bàsics per a la hidratació i el bon rendiment esportiu.

Verdures i fruites, essencials per al màxim rendiment esportiu

Mai podran faltar en la taula d’un bon runner les fruites i les verdures. Els vegetals tenen un altíssim contingut d’aigua i, juntament amb les seues vitamines, es converteixen en un tipus d’aliment idoni per a qualsevol tipus de corredor. D’entre les moltes verdures destaquen el cogombre, amb un 96% d’aigua; l’api, amb un 95%; la tomaca i els pimentons, amb un 93; i la coliflor, amb un 92%. La fruita també pren la davantera a la resta d’aliments en el que a quantitat d’aigua que contenen es refereix. El meló d’Alger i el préssec, amb un 92% d’aigua i juntament amb el 91% de les maduixes, aporten una gran quantitat de líquids i de vitamines. Les macedònies i les amanides són la millor forma de barrejar i consumir alhora tots aquests aliments, que són sans i saborosos.

Carns i peixos, proteïnes rehidratants
Deixant a un costat els hidrats de carboni, que pràcticament no contenen aigua però que han d’estar d’una manera o d’una altra en la dieta de l’esportista, tenim la carn i el peix. Més nutritives i gustoses en nombroses ocasions que la verdura, però menys sanes, tenen també un alt nivell d’aigua. El salmó conté un 67% d’aigua, la qual cosa fa d’ell un aliment més que aconsellable també per eixos greixos necessaris per a mantenir un alt rendiment esportiu. Per la seua banda, el pit de pollastre de pollastre i de gall dindi hidrata en un nivell similar i són les carns més beneficioses per a l’esportista pel seu baix contingut gras.

Aigua, isotòniques i sucs: la millor manera d’ingerir líquids
Quant a líquids pròpiament dits, un bon runner ha de portar damunt sempre una botella d’aigua i, quan ix a córrer llargues distàncies, beguda isotònica per a recuperar sals minerals que puga anar perdent amb el pas dels quilòmetres. Els sucs vénen de gust també quan constreny la calor i tots els naturals són hidratants, però no és aconsellable consumir molt sovint els que tenen sucres afegits.

La cervesa, per a disfrutar amb moderació i recuperar
I encara que sorprenga, la cervesa es troba entre els millors hidratants dins dels líquids. Té la seua explicació: Este fet, va ser descobert, després de molts mesos de recerca, pel Dr. Manuel Castillo, de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada. Una recerca que ja era portada a la pràctica per molts runners, els qui primer disfruten de la seua passió corrent i després d’una de les begudes més consumides en el món, a més que és un excel·lent recuperador muscular. Per tant, prendre una xicoteta quantitat de cervesa post-carrera pot ser beneficiós per al runner sempre que es faça amb moderació.

Notícies relacionades