x

Comunicat sobre la suspensió d’Abraham Kiptum

1 maig, 2019

Davant la comunicació de la suspensió provisional, per part de l’Athletics Integrity Unit (AIU), del corredor kenià Abraham Kiptum per violació del passaport biològic, l’organització de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP declara el següent:

  1. La nostra organització està i sempre estarà en contra del dopatge i lluitarà contra el dopatge en qualsevol de les seues facetes. L’erradicació del dopatge és fonamental per a la supervivència i la credibilitat de l’esport i treballarem per aconseguir erradicar el dopatge.
  1. L’AIU no ha informat de quan es va detectar l’anomalia en el passaport biològic d’Abraham Kiptum, ni s’ha determinat des de quan se suspendran, si és el cas, els seus resultats esportius. Sí que sabem que, en qualsevol cas, no va donar positiu en les proves específiques antidopatge de la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP del passat 28 d’octubre, on l’atleta va fer una marca (58:18) que va ser ratificada per la IAAF després de les anàlisis antidopatge, entre altres requisits reglamentaris.

Notícies relacionades