x

Cheroben, Fancy Chemutai i altres 50 atletes d’elit, a la caça del rècord en la Mitja Marató

5 octubre, 2018

Després del rècord del món femení aconseguit per Joyciline Jepkosgei en la passada edició, la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP tornarà a comptar amb un gran planter d’atletes internacionals, que se sumen a la millor representació espanyola, per a aconseguir un nou rècord per a la prova el pròxim 28 d’octubre en Valencia Ciudad del Running.

Salida Medio Maratón Valencia

La carrera, que té un nou recorregut inspirat en el recent Campionat del Món de Mitja Marató celebrat el mes de març passat a València (en el qual es va establir el rècord femení en carreres sense participació masculina), comptarà amb la participació de 50 atletes internacionals que buscaran millorar els rècords de la prova valenciana, amb una millor marca de 58:48 en hòmens i 1:04:51 en dones.

Corre por tu record

L’atleta kenyana Fancy Chemutai (1:04:52 l’any 2018) lidera una llista d’atletes internacionals que intentaran seguir els passos que va marcar Joyciline Jepkosgei l’any 2017, la qual va aconseguir batre el rècord del món a València. Competiran amb ella dos destacades compatriotes: la doble medallista en mundials de mitja marató Mary Wacera, i Edith Chelimo, que ara fa un any va parar el cronòmetre en 1:05:52, i és habitual en proves nord-americanes. També cal tenir en compte Lucy Cheruiyot i l’etíop Gelete Burka, destacada exmigfondista i autora enguany d’una marca en la marató de 2:20:18. També és ressenyable el debut en la distància de la jove Dorcas Jepchirchis Tuitoek, que té un temps de 31:00 en 10K.

En categoria masculina, Abraham Cheroben, actual plusmarquista de la prova des de 2014 i vencedor de l’última edició, encapçala una llista de 30 atletes, dels quals 14 tenen marques inferiors a l’hora. L’objectiu també torna a ser que la victòria s’aconseguisca per davall dels 60 minuts per huité any consecutiu.

No ho tindrà fàcil el corredor de Barhein, ja que ha de competir amb els kenyans Jorum Okombo (58:48), Solomon Kirwa Yego (58:44), Mangata Ndiwa (59:07), Abraham Kiptum (59:09) i Josphat Boit (59:19 i llebre que va portar Eliud Kipyoge en el rècord mundial de marató el mes passat a Berlín fins al quilòmetre 25). Per la seua part, la representació etíop està encapçalada per Yemal Yimer (59:00), Belihu Berta (59:51) i l’encara corredor de pista Getaneh Molla, qui té una millor marca d’1:00:18, però, sens dubte, està capacitat per a baixar d’una hora.

Està previst, si les condicions meteorològiques ho permeten, que la prova es dispute fins al quilòmetre 15 a un ritme que permeta atacar els 58:48, actual plusmarca de la prova.

També correran els millors atletes nacionals

La cita també comptarà amb la millor representació d’atletes nacionals possible. Entre els confirmats destaca la presència de Javi Guerra (campió d’Espanya de marató i quart en l’Europeu a Berlín), Houssame Benabbou (campió d’Espanya de Mitja Marató i mundialista a València 2018), i Toni Abadía (plusmarquista en 10K que debutarà en la distància el pròxim 28 d’octubre), que protagonitzaran un triple duel apassionant. Chiqui Pérez, també internacional, se suma a la millor selecció nacional possible, i també el maratonià Iván Fernández.

En dones, Trihas Gebre, Teresa Urbina i Diana Martín seran les encarregades de lluitar per l’or en els millors 21 quilòmetres d’Espanya.

Notícies relacionades