x

Yoshiko Yamamoto, del país del sol naixent a la ciutat del running

12 abril, 2016

L’expansió internacional de la Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, segueix el seu curs i enguany, amb la visita a les millors fires internacionals del món, contínua creixent la xifra de corredors estrangers que participaran en la prova dels 42.195 metres. Entre els més de 1.600 ja inscrits es troba Yoshiko Yamamoto, una de les japoneses que correran a València el pròxim 20 de novembre.
Yoshiko recorrerà 10.700 quilòmetres, quasi mig món, per córrer a València, la Ciutat del Running. I ve a córrer la Marató València Trinidad Alfonso 2016 des de Tòquio per la recomanació dels corredors i les bones opinions dels runners de tot el món que apareixen en la International Marathon Guide, una de les referències per a tot corredor de fons que es precie a córrer les grans proves maratonianes. “Ja he corregut 28 maratons i enguany participaré en 3 més, Zurich, Luxemburg i Reykjavik, abans de la Marató València Trinidad Alfonso”.

Una maratoniana experta
Aquesta corredora japonesa, de 65 anys, ja ha participat en altres grans maratons com Nova York, Berlín, Atenes, Praga, Roma o Viena, per la qual cosa és tota una experta en aquest tipus de carreres d’alt nivell. “En 2015 vaig córrer a Barcelona i vaig gaudir molt a Espanya. Per açò ara vull tornar per a córrer a València”. Aquesta vegada correrà sola, però tindrà els ànims de totes les persones que isquen al carrer a animar als herois de la Marató València Trinidad Alfonso el pròxim 20 de novembre.
Aquesta va a ser la primera visita de Yoshiko Yamamoto a València, però ja és coneixedora de la tradició valenciana i la gastronomia: “He provat la paella i les taronges i m’encanten”. Malgrat tot, a la runner nipona encara li queda un llarg trajecte fins a València, incloent les 3 proves anteriors en les quals participarà.
Yoshiko corre tres o quatre vegades per setmana i a més dedica una hora a preparar-se en el gimnàs amb el seu entrenador personal als 65 anys. Tot açò ho fa des de fa 50 anys, quan va començar en el món de les carreres. “Pense que és més important estar millor físicament que mentalment perquè si et trobes bé de cames pots concentrar-te i no patir psicològicament durant la carrera”.
Amb més de 28 participacions en la distància de Filípides i després d’haver corregut per tot el món, Yoshiko sent que al seu país, Japó, les carreres sembla que estiguen més massificades, però també assegura que és perquè l’amplària dels recorreguts és menor que quan va competir a Barcelona.

València és la seua gran meta en 2016
Pel que fa a les expectatives per a la Marató València Trinidad Alfonso, “m’agradaria que hi haguera molta animació, amb música i la gent animant-te pel teu propi nom. Que et recolzen així, jo que ja ho he sentit alguna vegada, et porta en palmetes fins a la meta”.
Yoshiko correrà a València i formarà part d’un escamot cada vegada més internacional. Fins i tot al Japó ja saben que no és el mateix córrer que córrer a València.

yoshiko2

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar